MENU

Monteverdi Tiara

De Monteverdi Tiara is een luxe sedan die werd gebouwd door Monteverdi in 1982 en 1983. Het model werd gebaseerd op de Mercedes-Benz W126 generatie S Klasse, met als belangrijkste wijzigingen een opnieuw ontworpen voor- en achterkant. Er zijn slechts 3 auto’s gebouwd tijdens de productierun, wat dit een zeldzaam model maakt.

 

Monteverdi Tiara

Monteverdi Tiara

 

De voorkant van de Tiara kreeg een hoekiger ontwerp in plaats van het meer gestroomlijnde ontwerp van de S Klasse. Monteverdi installeerde een verticaal, zwaar verchroomd frontrooster met vier ronde koplampen. Het rooster was gemaakt van verchroomde stutten. De voorspatborden werden ook aangepast en de motorkap werd opnieuw ontworpen om soepeler en kleiner te zijn dan de Mercedes-Benz. De vorm van de koplampen en hun omlijsting waren gebaseerd op klassieke designelementen van de High-375-serie.

 

Ook aan de achterkant werd de lijn van de kofferbak ook hoekiger ontworpen. De achterlichten waren dezelfde als die van de Peugeot 505. Ook de bumpers waren nieuw. In plaats van de grote plastic varianten van het basisvoertuig gebruikte Monteverdi zeer smalle bumpers, die met chroom waren omrand en tot in de flanken van de auto reikten.

 

Als krachtbron gebruikte Monteverdi de twee grootste motoren die in de S-Klasse beschikbaar waren. Dit waren twee achtcilinders: de 3,8 liter met 204 PK en de 5,0 liter met 231 PK.

 

Monteverdi Tiara dashboard

Dashboard van de Monteverdi Tiara

 

Hoewel Peter Monteverdi het interieur van de auto grotendeels zelf had ontworpen in het geval van de Sierra die in 1977 werd geïntroduceerd, was het interieur van de Tiara grotendeels ongewijzigd ten opzichte van dat van de S-Klasse. Er zat wel een nieuw stuur in met het embleem van Monteverdi.

 

De Tiara was uitgerust met het complete assortiment uitrustingen van de S-Klasse, inclusief airconditioning en enkele van de ultramoderne systemen zoals ABS en airbag; op verzoek kon het worden aangevuld met Monteverdi-typische attributen zoals een televisie en een voice-recorder.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant