MENU

Monteverdi MBM Tourismo

De MBM Tourismo is een auto met een zeer lage productie waarvan er waarschijnlijk slechts twee zijn gebouwd in 1961 en 1962. Een exemplaar is te bewonderen in het Swiss Transport Museum in Luzern, Zwitserland.

 

MBM was een Zwitserse autofabrikant, die begin jaren 60 in kleine aantallen racewagens en in losse exemplaren ook sportwagens voor de weg produceerde. Het bedrijf, geleid door Peter Monteverdi, is de voorloper van de sportwagenfabrikant Automobile Monteverdi.

 

MBM Tourismo

Foto: Buch-t

MBM Tourismo

 

Volgens Monteverdi produceerde MBM van 1960 tot 1962 in totaal 18 voertuigen met verschillende specificaties. De eerste raceauto’s met de naam MBM waren voertuigen voor Formula Junior. In 1960 en 1961, na een prototype genaamd “Bamosa”, verschenen vier verschillende modellen, technisch verwant en genaamd types A, B, C en D

 

MBM Tourismo

De carrosserie van de auto werd gekocht in Engeland, waar een bedrijf genaamd Heron Plastics een sportwagen van glasvezel had ontwikkeld, de Europa genaamd. Het had een ruggengraatchassis en een spiraalgeveerde wishbone-voorwielophanging. De motor was een 997 cc Ford Anglia 105E-motor, zoals ook gebruikelijk was voor de Heron.

 
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant