MENU

Mini Mark III

De Mini Mark III had een dermate aangepaste carrosserie dat er in de fabriek een nieuwe code op gezet werd (ADO20 in plaats van ADO15). Deze versie kreeg grotere deuren met verborgen scharnieren. Op verzoek van de consument werden de horizontale schuiframen vervangen door verticale rolramen.

 

Mini mark III

Mini Mark III

 

Luxe Radford Mini MKIII

Harold Radford & Co was al vele jaren dealer van Bentley en Rolls Royce totdat ze eind jaren veertig begonnen als carrosserriebouwer, te beginnen met het aanpassen van bodies van Bentley’s. In de sixties werd de Mini een populair mode-item, mede dankzij vele beroemde bestuurders. Radford besloot daarop de ultieme Mini te bouwen voor de ‘rich and famous’. De carrosseriebouwer produceerde verschillende luxe varianten, allemaal onder de naam Radford.

 

radford Mini

Mini Radford

 

beatles mini

Alle Beatles reden een Mini

 

De Radford Mini Cooper 1275 S Mk3 was destijds duurder dan een Rolls Royce Shadow en slechts £ 250 goedkoper dan een Lamborghini Miura! Daarmee was het veruit de duurste Mini in zijn tijd, vooral de 2300 manuren die in het wagentje gestoken werden, zorgden voor het stevige prijskaartje. Het resultaat mocht er zijn: Een aangepaste set koplampen, een groot Webasto dak, een volledig Connolly lederen interieur met hoofdsteunen voorin, dikke Wilton tapijtjes, een gepolijst houtfineer dashboard met vele extra meters, verwarmde voor- en achterruit, elektrische ramen, een volledig te openen achterklep, uitgeklopte wielkasten met speciale lichtmetalen wielen, twee benzinetanks en een speciale bitumen coating als geluidsisolatie.

 

radford mini interieur

Het luxe interieur van de Mini Radford
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant