MENU

Mercedes-Benz Type 300

De Mercedes-Benz Type 300 (chassis codes W186, W188 en W189) waren de vlaggenschip modellen van Mercedes-Benz in de jaren vijftig. De modellen waren elegant, krachtig, exclusief en duur. Er werden twee types werden geproduceerd: een vierdeurs tourer die in luxe en prijs zich kon meten met Rolls-Royce Silver Cloud en de BMW 501, maar betere prestaties leverde en daarnaast een met de hand gebouwde tweedeurs Sports Tourer. Deze grote sedans en cabriolets waren luxe uitgerust met opties zoals een glazen wand, VHF mobiele telefoon en dicteerapparaat. De modellen waren populair onder politici en zakenlieden.

 

De vierdeurs 300, 300b, 300c (chassis code 186), en de opvolger 300d (chassis code 189) modellen worden ook wel de Adenauer Mercedes genoemd naar Konrad Adenauer, de eerste kanselier van de Bondsrepubliek Duitsland. Tijdens zijn ambtstermijn van 1949 tot 1963 gebruikte hij zes aangepaste convertible, hardtop en landaulet versies tijdens zijn. Onder de aangepaste functies in deze “parade auto’s” zijn een bureau, sirenes, gordijnen, Separatieschotten, en zonnedaken.

 

De prachtige tweedeurs 300s (chassis code 188) en zijn opvolger, de 300SC, waren de hoogtepunten van de Mercedes lijn van hun tijd. Elk waren beschikbaar in 2 + 2 coupé, cabriolet en roadster versies.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant