MENU

Krieger

Wie denkt dat elektrische auto’s iets zijn van het laatste decennium, heeft het mis. In 1894 begon de Fransman Louis Antoine Krieger in Parijs met het ontwerpen en bouwen van elektrische auto’s en richtte de Krieger Company of Electric Vehicles op. De Brougham, De Landaulet en de Electrolette waren de drie modellen die hij zou bouwen. In 1901 werden er 43 elektrische auto’s geproduceerd. In 1902 ten minste 65.

 

krieger brougham

Krieger Brougham

 

De Electrolette was een tweepersoons voertuig. Aan beide voorwielen was een elektromotor van elk 3 PK gemonteerd. Elk wiel draaide dus onafhankelijk op zijn eigen motor. Onder de auto zat een box met 800 kilo aan Fulmen batterijen die via de achterzijde kon worden verwijderd. Krieger beweerde ten minste 100 kilometer te kunnen rijden op een volle accu. De bijna 900 kilo wegende Electrolette had een topsnelheid van ongeveer 35 km/u.

 

krieger Brasier

Een Krieger brasier laundalet

 

In 1903 produceerde Krieger de eerste hybride elektrische voertuigen (HEV) die ook voorwielaandrijving hadden. Deze auto’s hadden ook stuurbekrachtiging en regeneratieve remmen en reden op zowel een benzinemotor als een accu. De Krieger Company produceerde elektrische voertuigen tot 1909.Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant