Jensen Interceptor (1966)

De Jensen Interceptor was een sportieve GT-klasse auto die werd gebouwd tussen 1966 en 1976. Het model werd met de hand gebouwd op de Kelvin Way Factory, West Bromwich in de buurt van Birmingham.

 

jensen interceptor

Jensen Interceptor.

 

De Interceptor naam was al eerder gebruikt voor de Jensen Interceptor die werd gebouwd tussen 1950 en 1957. Jensen bouwde voor de Interceptor uit 1966 veel modellen met een glasvezel versterkt kunststof body, maar de nieuwe Interceptor kreeg een volledig stalen body ontworpen door Carrozzeria Touring uit Italië.

 

Motoren

Ook voor de Interceptor gebruikte Jensen Chrysler V8-motoren, te beginnen met een 6276 cc blok in de achterwiel aangedreven Mark I automaat. Van de Mark I met handbak werden er slechts 22 werden gebouwd. In 1970 werd het blok aangepast door Chrysler voor gebruik met normale benzine en kreeg het minder PK’s, waarop Jensen ervoor koos om de 440 ci Chrysler motor te gaan gebruiken.

 

Jensen interceptor dashboard

Jensen interceptor dashboard.

 

Interceptor Mark II

De Mark II werd aangekondigd in oktober 1969, met lichte aanpassingen rond de koplampen, de grille en de voorbumper. De Mark II kreeg geventileerde schijfremmen en een compleet gerestyled dashboard.

 

Interceptor Mark III

De Mark III werd gebouwd vanaf 1971 en kreeg opnieuw een nieuwe grille, en ook de koplampen en de bumpers werden weer aangepast. Ook de stoelen werden onder handen genomen en was er de optie voor volledig gegoten lichtmetalen velgen. Het 6.3 liter blok werd ook vervangen door een enorm 7.2 liter blok. De Mark III werd verdeeld naar G- , H- en J-serie, afhankelijk van de bouwjaar. In 1975 kwam het bedrijf in de problemen als gevolg van de wereldwijde recessie en de productie van de Interceptor eindigde in 1976.

 

Jensen Interceptor MKIII engine

Jensen Interceptor MKIII engine.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-Z9EV9MO5AoJensen Interceptor III.
Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant