MENU

Iso Rivolta

In 1962 kwam de Iso Rivolta op de markt als een vierdeurs coupé, ontworpen door Bertone en een Amerikaanse motor. Rivolta begon zijn carriere met de productie van koelkasten en later met die aparte kleine 236 cc Isetta’s.

 

Iso Rivolta

Iso Rivolta uit 1969.

 

Maar eigenijk wilde hij een veel ambitieuzere auto bouwen en in 1960 werd hij aangetrokken door de belofte van de Chevrolet-aangedreven Britse Gordon GT prototype. Hij kreeg de auto te zien en haalde inspiratie uit die auto voor een nieuwe high-performance 2+2 die in 1962 zou verschijnen als de Iso-Rivolta. Giotto Bizzarrini, de bekende freelance Italiaanse ingenieur die ook in Maranello had gewerkt en grotendeels verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de Ferrari 250 GTO, werd ingehuurd om een ​​nieuw chassis rond het Corvette loopwerk te ontwerpen. Bertone werd gecontracteerd voor het ontwerp en de productie van de body; de jeugdige Giorgio Giugiaro tekende dit ontwerp.

 

Iso Rivolta

Iso Rivolta.

 

Het resultaat was een smaakvol ingetogen stalen vierdeurs coupé met alle-onafhankelijke wielophanging en een topsnelheid van meer dan 210 km/u. Sommigen werden uitgerust met ZF 5-speed versnellingsbak, anderen met de Corvette Borg-Warner T-10 4-speed manual of GM 3-traps automaat. Hoewel de verkoop net zo laag was als productie, maakte de Rivolta de weg vrij voor een nog spannender Italo-Amerikaanse hybride.Iso modellen


Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant