MENU

Intermeccanica

Intermeccanica is een automerk dat begin jaren zestig werd opgericht door Frank Reisner, een Hongaar met een Amerikaans paspoort die in Italië woonde. Het bedrijf verhuisde in 1975 naar San Bernardino (Californië) en is sinds in 1981 gevestigd te Vancouver.

 

Geschiedenis van Intermeccanica

Reisner bouwde in Moncalieri, vlak bij Turijn enkele auto’s. Later nam hij samen met Erich Bitter ook enkele andere kleinere merken onder hun vleugels: Omega, Apollo en Griffith. In 1975 besloot Reisner om terug te keren naar de Verenigde Staten om daar replica’s te maken van Porsche’s.

 

Intermeccanica Italia

Het tweede model van Intermeccanica was de Italia, een fraaie tweepersoons cabriolet. Deze werd niet verkocht onder de naam Intermeccanica, maar gewoon als Italia. Er zat een dikke 5,7 liter V8 motor van Ford onder de motorkap. Het geweldige ontwerp kwam van Franco Scaglione. Van de Italia zijn er zo’n 500 gemaakt tussen 1966 en 1970 . De eerste drie jaar was het model alleen als cabriolet te verkrijgen, daarna werden ze ook als coupé verkocht.

 

Intermeccanica Italia Coupe 1969

Intermeccanica Italia Coupe uit 1969

 

Intermeccanica Italia Coupe_ interieur 1969

Het interieur van de Intermeccanica Italia Coupe uit 1969

 

Intermeccanica Italia Coupe 1969 profiel

Schitterende lijnen van de Intermeccanica Italia Coupe 1969

 

Op de autosalon van Genève in 1971 verscheen een nieuw model van Intermeccanica. Het was de Indra. Een cabriolet met een 2.7 liter zes-cilinder van Opel. Later werd ook een coupé-versie ontworpen met een 5.3 liter V8-motor. Van de Indra werden er maar enkele gebouwd.

 

Intermeccanica Indra cabrio 1973

De zeldzame Intermeccanica IndraGarages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant