MENU

Hotchkiss Artois

De Hotchkiss Artois is een luxe auto die werd gebouwd tussen 1948 en 1950 door de Franse autofabrikant Hotchkiss. Het is een bijgewerkte versie van de 486 en 686 die in de jaren dertig werden geproduceerd. De Artois werd in oktober 1948 gepresenteerd op de Autosalon van Parijs.

 

Hotchkiss Artois

Foto: newsdanciennes.com

Hotchkiss Artois

 

blank

Foto: newsdanciennes.com

 

Het model was leverbaar met twee verschillende motoren, een 70 PK sterke 2.312cc viercilinder, met één of twee carburateurs en een 110 PK sterke 3.485cc zescilinder motor. Het model kreeg als eerste Hotchkiss hydraulische remmen en onafhankelijke voorwielophanging. Dit gaf het model een topsnelheid van respectievelijk 110 km/u en 140 km/u.

 

Het korte bestaan van de Hotchkiss Artois

Toen het model productie in productie ging en op de markt kwam, verliep de verkoop aanvankelijk goed. Dit kwam mede door het feit dat de Hotchkiss 686 S49 Gascoigne als model verdween en de 6 cilinder voortaan ook de Hotchkiss Artois zou krijgen.

 
Op de Parijse Salon van 1949 was er een kleine esthetische evolutie. Twee kleine koplampen omlijsten de enorme grille, de eerste is anti-condens, de tweede is een groot bereik. Bovendien, en in tegenstelling tot wat een jaar eerder werd gepresenteerd, kreeg de kap nieuwe ventilatieopeningen!

 

De echt grote wijzigingen zouden pas komen bij de vervanging van het model door de Anjou. De Hotchkiss Anjou kreeg verzonken koplampen en modernere techniek moderniseren. Het model werd gepresenteerd op de Salon van Parijs in 1950, ter vervanging van de Artois.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant