MENU

Honda Accord

De Accord wordt sinds 1976 gebouwd door Honda. De eerste generatie van de Honda Accord werd geïntroduceerd in 1976 als een tweedeurs hatchback met 68 PK sterke motor. Het model was groter dan de kleine Civic van die tijd. De Accord verkocht goed door zijn grootte, betrouwbaarheid en zuinigheid. Een jaar later kwam een vierdeurs sedan op de markt met 72 PK.

 

honda accord 1976

Eerste generatie uit 1976.

 

honda accord 1976 interieur

 

Tweede generatie

In 1981 werd de tweede generatie van de Honda Accord gelanceerd. Het model was totaal vernieuwd en was uitgevoerd met een Honda CVCC Motor; een heel schone motor met 75 PK die later zou evolueren naar de VTEC-E. Er volgde ook een 86 PK sterke versie die net als de eerste generatie leverbaar was als vierdeurs sedan en driedeurs hatchback.

 

honda accord 1983 tweede generatie

Tweede generatie Accord uit 1983

 

Derde generatie Accord

De derde generatie werd in eind 1985 op de markt gebracht, en werd als 4-deurs Sedan en als Aero Deck (3-deurs) geleverd. De Aero Deck was een opvallende verschijning met opklappende koplampen wat onder andere ook op de Prelude werd toegepast. Verder had de auto een achterruit die tot in het dak doorliep. De sedan-versie had de opklappende koplampen in Europa niet. Ook waren beide varianten verkrijgbaar met vierwielbesturing (door Honda 4WS genoemd).

 

honda accord aerodeck 1986

Honda Accord Aerodeck uit 1986.

 

Vierde generatie

Eind 1989 kwam de vierde generatie beschikbaar. Deze auto werd eerst als sedan en vanaf 1991 ook als aero deck, oftewel station wagon leverbaar. De auto werd in 1992 licht gefacelift. Deze Accord had op de duurste 2.2i uitvoering vierwielbesturing.

 

Vijfde generatie

De vijfde generatie kwam in 1993. Deze generatie Accord, met een kenmerkende hoge achterkant werd gebouwd in de fabriek in Engeland (Swindon) en werd in 1996 gefacelift. De Aero Deck en Coupé kwamen uit de VS. De Rover 600 was technisch dezelfde auto als deze generatie Accord. Honda leende de 2.0 TDI (Diesel) van dit merk. Deze motor is alleen de laatste twee jaar verkrijgbaar geweest.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant