MENU

Ford Sierra Mark II

In 1987 kreeg de Sierra een flinke facelift en kreeg hierdoor een nog strakker en moderner uiterlijk. Ook voegde Ford een nieuwe variant aan het Sierra-gamma toe, namelijk de sedan. De basisuitvoering heette vanaf die tijd C en de L werd CL. In de loop van 1988 kwam er een speciaal model, genaamd Special. Ook werd de bestaande 2 liter motor in 1988 vervangen door een nieuwe 2 liter benzinemotor met dubbele nokkenassen met 120 PK. Ook kwam er een Cosworth-uitvoering, deze keer in een Sedanuitvoering.

 

Ford Sierra MK2

Ford Sierra MK2

 

In 1990 werden er enkele wijzigingen aan het faceliftmodel doorgevoerd in de vorm van een moderner dashboard, knipperlichten in doorzichtig glas en achterlicht units in rookglas. De betrouwbare, doch zeer ouderwetse 2.3 dieselmotor werd verangen door een 1.8 Turbodiesel met 75 PK. Ook kwam er een nieuwe uitvoering op de markt: de Sierra Azur.

 

Ford Sierra MK2 dashboard

Ford Sierra MK2 dashboard

 

Vanaf 1991 was de Sierra leverbaar met in de carrosseriekleur gespoten bumpers. Ook kwam er weer een nieuwe uitvoering op de markt, deze heette Solar. Naast de Solar kwam er een sportief ogende variant op de markt, namelijk de GT. Deze was alleen leverbaar met een 2 liter injectiemotor.

 

In 1993 introduceerde Ford de opvolger van de Sierra: de Ford Mondeo. In totaal zijn er zo’n 2,7 miljoen Sierra’s gebouwd. Ondanks dat de Mondeo de plaats van de Sierra innam, bleef de Sierra lang een heel populaire occasion. Vandaag de dag is de Sierra nog in geringe aantallen op de weg te bewonderen. Het zijn voornamelijk de modellen vanaf 1990. De eerste generatie Sierra is inmiddels zeldzaam aan het worden.


Ford Sierra variaties


Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant