MENU

Ford Eifel

De Ford Eifel was een auto die werd geproduceerd door Ford Duitsland tussen 1935 en 1940. Het model was eerst een aanvulling op en later de vervanging van de Ford Köln en vernoemd naar het Eifel-gebergte in het westen van Duitsland. De Eifel werd in zijn plaats weer vervangen door de Ford Taunus. Tussen 1937 en 1939 werd het model ook geassembleerd in Hongarije en Denemarken. De Eifel is afgeleid van het Ford Model C (Europe) 1934-platform en is ook gerelateerd aan de in Dagenham gebouwde 1938 Ford Prefect en 1939 Ford Anglia.

 

ford eifel 1936

Pre-facelift versie

 

De auto was leverbaar met veel verschillende soorten bodies, zoals een twee-deurs sedan, een twee-deurs cabrio coach, een twee- en vier-zits cabriolet, een tweezits roadster en een lichte vrachtwagen. De motor was een vier-cilinder, viertakt zijkleppen 1172 cc motor met 34 PK die werd bediend via een handbak met drie versnellingen.

 

Er werden 61.495 Ford Eifels gebouwd in Duitsland, meer dan de helft van de output van het bedrijf sinds de productie van het eerste exemplaar in 1933. De populariteit van de auto’s in Duitsland steeg na een kleine facelift in 1937, die samenviel met een uitbreiding van de verscheidenheid van het bodies die werden aangeboden. Dit viel samen met het veranderde en meer Duitse uiterlijk van de auto waarmee het model minder Brits werd. Dit kwam onder andere door het vervangen van spaakwielen met moderne stalen wielen en het toepassen van de in het oog springende wrap-around front grill die kenmerkend was voor de Duitse Fords in de latere jaren 1930. Vanwege de Tweede Wereldoorlog werd de productie gestaakt.

 

ford eifel interieur

Interieur Ford Eifel

 

ford eiffel

Late versie met metalen wielen en rond lopende gebogen grill
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant