MENU

Fiat Uno

Het eerste productiemodel van de Fiat Uno werd gebouwd van 1983 t/m 1989 in de Rivalta en Mirafiori-fabrieken. Per dag werden er ongeveer 2200 Uno’s geproduceerd. In 1986 vond er een modelwijziging plaats waarbij alle modellen onder andere elektrische ontsteking kregen en werende voorzien van een standaard rembekrachtiger.Het model werd auto van het jaar in 1984.

 

Fiat Uno 1983

Fiat Uno uit 1983

 

Nadat de Uno bijna zeven jaar in productie was, werd besloten een facelift door te voeren. De neus en de achterkant werden hierbij aangepast. Dit resulteerde in een betere stroomlijning. De Cw-waarde werd teruggebracht van 0,34 naar 0,30. De neus kreeg moderne ronde vormen en de grille werd in de carrosseriekleur gespoten. De koplampen en knipperlichten werden qua stroomlijning meer één met de carrosserie. In de bumper werd een extra luchtinlaat verwerkt, voor een betere koeling van de motor.

 

Fiat Uno van 1990

Fiat Uno Van uit 1990

 

Ook de achterklep werd gemoderniseerd. De achterlichtunits werden iets vergroot. De greep om de klep te openen werd verplaatst naar het midden, boven de kentekenplaat. De ruitenwisser werd geïntegreerd in de achterruit, zodat deze plat lag in de ruststand en een hoek van 180 graden kon beslaan.




Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant