MENU

Fiat 514

De Fiat 514 werd door Fiat geïntroduceerd in 1929. Dit model was een evolutie ten opzichte van het 503-model dat ervoor werd gebouwd. De nieuwe line-up werd gebouwd in drie carrosserieversies: een sedan, een cabriolet en een roadster.

 

Net voor de Grote Depressie veranderde Fiat de line-up met de introductie van de 514. In die tijd had de Italiaanse autofabrikant meer dan 80% van de Italiaanse markt. Het merk introduceerde sinds 1928 een autoverzekering tegen de aankoopprijs op het 509 model.

 

De auto werd gebouwd op een chassis met een middenconstructie, die de motorruimte voorin, de cabine en de kofferbak omvatte. Zoals de meeste auto’s uit die tijd waren de slanke spatborden over de wielen bevestigd. De sedanversie had twee deuren en een hoge koets met rechte ramen. Voor de roadster en de cabrioletversie was er een andere look. Terwijl de eerste een kofferbak achterin had, was de laatste voorzien van halve deuren en een lagere rijpositie.

 

Het interieur werd voorzien van lederen bekleding voor de bank en de binnendeurpanelen. Voor alle versies werd gekozen voor een groot vierspaaks stuurwiel en het instrumentenpaneel werd in het midden van het dashboard gemonteerd. Fiat ontwikkelde een nieuwe 1,4-liter motor voor de 514. Deze werd aangeboden met een vermogen tussen 28 PK en 37 PK. Alle versies waren uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak met 4 versnellingen.

 

Fiat 514 roadster

Fiat 514 roadster

 

Fiat 514

Fiat 514
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant