Ferrari Testarossa

De Ferrari Testarossa ging in productie in 1984 en er zijn er in totaal 7177 van gebouwd. Het is één van de bekendste modellen van Ferrari. Het model werd onder andere bekend door de jaren tachtig serie Miami vice.

 

Ferrari Testarossa

Ferrari Testarossa

 

De naam van de Testarossa verwijst net als die van de eveneens in 1984 uitgebrachte 288 GTO naar een prestigieus model uit de 250-serie. Het ontwerp komt van Pininfarina met opvallende luchtsleuven in de deuren, die ook in latere modellen nog gebruikt werden. Daarnaast is de Testarossa, samen met de daarop geïnspireerde Ferrari 348, een van de weinige modellen zonder de kenmerkende ronde achterlichten. Deze Testarossa had een V12 met 390 PK onder de motorkap en ging in 5,8 seconden naar de 100 km/u.

 

Ferrari Testarossa interieur

Interieur van de Ferrari Testarossa

 

De exemplaren uit 1984 en 1985 hadden één zijspiegel, aan de linkerkant, die halverwege de A-stijl zat. In 1986 werd, na verscheidene klachten van Testarossabezitters, de spiegel op de gebruikelijke plek onderaan de A-stijl gezet en kwam er ook aan de rechterkant een achteruitkijkspiegel. Het model was de laatste 180°V 12-cilinder (plat liggend) die Ferrari in de jaren tachtig tot heden bouwde. De laatste versies van het model werden geleverd onder de namen 512TR en 512M. In 1985 zijn er ook nog 5 roadsters gebouwd van de Testarossa.

 

testarossa Rosso Metallizzato 1984

Exemplaar uit 1984 in de kleur Rosso Metallizzato

 

 

Testarossa in Miami Vice

Nadat de California van Sonny Crockett was opgeblazen tijdens een wapendeal, moest de undercover agent aan een nieuwe onopvallende bolide zodat hij als Sonny Burnett onopvallend kon rondrijden door Miami. het werd een witte Testarossa. Heerlijke serie!

 


En natuurlijk even wat Miami Vice jeugdsentiment met de witte Testarossa

 
Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant