MENU

Ferrari 365

Onofficieel werd de 365 de Ferrari Daytona genoemd, de auto die tegen de midden-motor revolutie die de Miura was begonnen in ging. Dit front-motor ontwerp met lijnen getekend door Pininfarina werd gepresenteerd tijdens de Auto Show van Parijs in 1968. De 365 GTB/4 was de Daytona genoemd naar de overwinning van Ferrari in de 24 uur van Daytona in 1967. De auto kreeg een V12 onder de motorkap en wordt tegenwoordig gezien als een van de ultieme gran turismo’s.

 

Ferrari Daytona

Ferrari Daytona

 

Ferrari Daytona interieur

Interieur van de Ferrari Daytona

 

Ferrari Daytona motor

V12 motor van de Ferrari Daytona

 

Daytona Spider versie

De S in de 365 GTS staat voor de spin chassis en van dit model werden er 122 gebouwd, waarvan 7 rechts gestuurde modellen. Er werden ook verschillende berlinettas omgebouwd naar spiders, mede doordat er zo weinig spiders gebouwd werden. Het belangrijkste verschil tussen de fabriek gebouwde spiders en de omgebouwde berlinettas was de schuinere voorruit.

 

Ferrari Daytona spider

Ferrari Daytona spider

 

FERRARI 365 GTB/4 | GTB4 DAYTONA 1973 - Modest test drive - V12 Engine sound | SCC TV

Ferrari 365 GTB/4 Daytona uit 1973

 

Ferrari 365 GTC/4

De Ferrari 365 GTC / 4 een 2 + 2 Grand Tourer werd gebouwd tussen 1971 en 1972 en was gebaseerd op het chassis van de Ferrari 365 GTB / 4 “Daytona”. In een productietijd van twee jaar werden er slechts 505 exemplaren van gebouwd. Het chassis en aandrijflijn waren ongewijzigd (behalve een langere wielbasis voor meer ruimte achterin) en werden ook gebruikt voor de opvolger: de 1972 365 GT4 2 + 2.

 

De GTC/4 coupe carrosserie werd ontworpen door de koningen van Pininfarina en omsloot de twee voorste en twee achterste zitplaatsen,echter was de achterbank zeer klein en de schuine achterruit zorgde ook nog eens voor zeer weinig hoofdruimte.

 

Met zijn wigvorm, fastback silhouette, scherpe designranden en verborgen koplampen weerspiegelde de GTC/4 duidelijk de 365 GTB/4 “Daytona” waar hij op gebaseerd was. Stuurbekrachtiging, elektrische ramen en airconditioning waren standaard. De bekleding was een combinatie van gemengd leer en tartan stof, uniek voor dit model en ongebruikelijk voor een Ferrari, met een optie op volledige lederen bekleding.

 
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant