Ferrari 250 GT Spyder California SWB

Zo mooi dat het zeer doet. Een schitterende Ferrari met een 2953cc V12 motor met enkele bovenliggende nokkenas die 280 PK levert. Drie Weber carburateurs, vierversnellingsbak, onafhankelijke voorwielophanging, schroefveren en telescopische schokdempers, hydraulische schijfremmen. Er zijn er in totaal 106 waarvan 56 op een korte wielbasis en daarvan hadden slechts 37 stuks de gewilde bedekte koplampen.

 

Ferrari 250GT California SWB Spyder 1962

Wonderschone Ferrari 250 GT California SWB Spyder uit 1962.

 

Zonder twijfel is de 250 GT SWB California Spyder één van de mooiste auto’s die ooit door Ferrari’s legendarische poorten aan de Via Abetone Inferiore is gereden. Met zijn prachtige carrosserie ontworpen door Pininfarina en meesterlijk uitgevoerd door Scaglietti is de auto een samensmelting van perfectie. Zoals met alle andere straat auto’s , werd de California Spyder ontworpen op basis van de ervaringen opgedaan door het Scuderia team tijdens de Grand Prix racen inspanningen. Convertibles, in het bijzonder, waren zeer gewild binnen een selecte klantenkring in Europa en waren vooral ook veel gevraagd voor de snel groeiende markt in Noord-Amerika. Om te reageren op deze markt bouwde Ferrari twee legendarische reeksen van straatauto’s: de cabriolets en de Spyders.

 

Ferrari 250GT California SWB Spyder 1962 motor

Ferrari 250 GT California SWB Spyder V12 motor.

 

De 250 GT Pininfarina Series II Cabriolets waren gebaseerd op een van Ferrari’s eerste in serie gebouwde productie-auto’s: de 250 GT Pininfarina Coupés en net als de PF Coupé werden ze keurig aangepast en uitgerust voor dagelijks gebruik en lange tochten. De combinatie van de opwindende prestaties van Ferrari’s race-beproefde 3.0-liter V12 motor met de uitstekende handling en soepele rit van de 2600 mm wielbasis was een gouden greep. De Series II 250 GT PF Cabriolet had een verdiende en zeer gerechtvaardigde reputatie als een uitstekende, elegante en ingetogen touringcar. Bovendien had de auto een bijzonder fraai afgewerkt en goed geïsoleerd interieur.

 

Ferrari 250 GT California SWB Spyder 1962 interieur

Interieur van de Ferrari 250 GT California SWB Spyder uit 1962.

 

Anderzijds was er de California Spyder. Ook ontworpen door Pininfarina en gebaseerd op de 250 GT Tour de France, Ferrari’s dual-purpose berlinetta, en het deelde het karakter van dat model: lichter, sneller reageren en sneller, met kenmerken dichter bij die van een racewagen dan zijn meer luxe broertje. De California Spyder, waarvan de eerset modellen ook op een 2600 mm wielbasis stonden, is ontwikkeld voor een groep van prestatiegerichte bestuurders die zowel het tempo van de berlinetta’s wilden als het open gevoel van een cabriolet.

 

Ferrari 250 GT California SWB Spyder 1962

Schitterende lijnen van de Ferrari 250 GT California SWB Spyder.

 

In 1959 kwam Ferrari met 250 GT Berlinetta met kortere wielbasis die sneller, die snellere en betere handling had. Een jaar later volgde de California Spyder variant geïntroduceerd in Genève in 1960.

 
Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant