MENU

Dodge Mirada

De Dodge Mirada was een coupé van het Amerikaanse automerk Dodge. Het model verving in 1980 de Dodge Magnum maar werd al in de zomer van 1983 alweer opgevolgd door de Dodge 600. In drie jaar tijd werden slechts iets minder dan 53.000 exemplaren gebouwd. De Mirada werd op de markt gebracht als een sportieve luxecoupé. Om het sportieve te onderstrepen werd hij ook in de racerij ingezet, maar er werd weinig succes mee geboekt.

 

dodge mirada

 

interieur dodge mirada 1980

 

 

Het model kwam op de markt in een periode waarin het moederconcern Chrysler het moeilijk had en zelfs op de rand van het faillissement stond. Na verschillende oliecrises waren achterwielaangedreven auto’s met grote motoren zoals de Mirada passé daarnaast had Chrysler in eerdere jaren met ernstige kwaliteitsproblemen te kampen gehad wat de reputatie van het merk niet ten goede kwam.

 

De Mirada werd met drie motoren gelanceerd. De standaardmotor was een 3,7 l 6-in-lijn met 90 pk die later 85 pk zou leveren. Daarnaast was er een dikke 5,2 l V8 met 120 pk. Na 1980 had deze krachtbron 130 pk. En er was zelfs nog een 5,9 l V8 met 185 pk die enkel in de CMX-versie beschikbaar was en na 1980 werd geschrapt. Alle motoren waren aan een automatische drieversnellingsbak gekoppeld.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant