MENU

DAF Daffodil

De Daffodil (Type 30) werd gebouwd tussen 1961 en 1967. Het model kwam gelijktijdig met de DAF 750 op de markt in september 1961 ter vervanging van de DAF 600. Het grootste verschil met de 600 zat ‘m in de tot 746 cc vergrote motor, die voortaan 30 PK leverde. Daarmee kwam Daf tegemoet aan de kritiek dat de 600 in heuvelachtig gebied te weinig vermogen zou hebben.

 

DAF Daffodil 1966

DAF Daffodil uit 1966.

 

Het model was bedoeld als een luxe exportmodel (gericht op de Amerikaanse markt) en had om die reden zijn portie chromen strips en details bij zich. De 750 cc motor zorgde voor betere prestaties dan de 600. De latere versies van het model werden iets minder extravagant. “Daffodil” is het Engelse woord voor “narcis”, deze bloem staat dan ook in gestileerde vorm op de stuurwielnaaf. De bredere grille was voorzien van veel chroom, de achterlichten waren groter uitgevoerd en boden ruimte aan de optionele achteruitrijlamp. Ook een vouwdak behoorde tot de leverbare extra’s.

 

Een Koninklijke Daffodil

Eén van de eerste Daffodils werd geschonken aan het Koninklijk Huis. In 1963 werden de 750 en de Daffodil 30 opgevolgd door de gerestylede Daffodil 31. Voortaan werden alle Daf-modellen gesierd met de prestigieuze naam Daffodil. In 1965 kreeg het exterieur van het model een grote facelift, het nieuwe design was van de hand van Michelotti. Op technisch vlak veranderde er bij deze Daffodil 32 auto weinig.

 

DAF Daffodil

Daffodil.DAF modellen


Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant