MENU

Citroën CX

De Citroën CX werd verkocht tussen 1974 en 1991. In totaal werden er 1.169.695 exemplaren van de CX geproduceerd. De CX, met zijn opvallend grote en gebogen voorruit, werd verkozen als auto van het jaar 1975 en was een succesnummer voor het Franse merk. Vaak wordt de CX gezien als de ‘laatste echte’ Citroën, voordat Peugeot de controle over het bedrijf nam in 1974.

 

Citroen_CX

Citroën CX, auto van het jaar 1975

 

De CX was verkrijgbaar als 4-deurs ‘Berline’, als ‘Break’ en een lange berline-versie: de ‘Prestige’ in benzine-uitvoering en een ‘Limousine’ in diesel-uitvoering. De CX was de opvolger van de ID/DS en beschikte opnieuw over Citroëns unieke hydropneumatische veringssysteem.

 

Pininfarina bmc 1800 berlina uit 1967

Foto: coachbuild.com

Pininfarina bmc 1800 berlina uit 1967

 

In 1967 had Pininfarina een ontwerp gemaakt op basis van de BMC 1800. Dit prototype was een aerodynamische hatchback met een gladde zijkant, hellende motorkap en een grote achterruit. Met dit ontwerp werd niets gedaan maar het inspireerde de Citroën chef-ontwerper Robert Opron tot ‘Project L’, de beoogde opvolger van de ID/DS. Hij voegde er nog enkele zaken aan toe, zoals een holle achterruit, koplampen in een vorm die nog niemand bedacht had, half bedekte achterwielen en de DIRAVI-besturing zoals op de Citroën SM en een gigantische voorruit welke schoongehouden werd door slechts één wisser.

 

fraaie design details van de CX

Fraaie design details van de CX

 

Citroen CX 2400 pallas 1976

Interieur van een CX Pallas uit 1976

 

Ook het interieur was bijzonder met op het dashboard de zogenaamde ‘lunule’ een ergonomisch handige, bijzondere verzameling van snelheidsmeter, toerenteller, richtingsaanwijzers, e.d. De snelheid werd weergegeven door cijfers die voor een venster liepen. Een ander bijzonderheid was dat bij de eerste modellen de autoradio verticaal in het dashboard was geplaatst; na enkele jaren werd de radio op de meer gebruikelijke manier in het dashboard opgenomen, om bij de modellen na de facelift (zie hieronder) verticaal tussen de voorstoelen te belanden.

 

Citroën CX Pallas

Citroën CX Pallas, de luxe uitgevoerde versie van de CX

 

Citroën CX Serie 2 facelift

In 1985 kreeg het hele gamma van de CX een facelift, met kunststof bumpers in de kleur van de carrosserie en een ‘normaler’ dashboard met klokken, dat wellicht ook ‘non-citrofielen’ zou aanspreken. In de periode tussen de overgang van type 1 naar type 2 is een ‘tussenmodel’ gefabriceerd (enkel uitgevoerd met de GTI-turbomotor). Een mix van type 1 en type 2 met in de carrosseriekleur gespoten stalen bumpers en de nieuwe ‘klokken’ van het type 2-model. Ook de bekleding werd aangepast. De roestpreventie werd verbeterd, en de motoren werden opnieuw verbeterd en uitgebreid.

 

Het topmodel werd de Citroën CX Prestige Turbo II, uitgerust met een intercooler-turbomotor van 168 pk en speciale Michelin TRX-banden, ontwikkeld voor hoge snelheden. Later werd de TRD ook van een intercooler voorzien: de TRD Turbo 2 met een vermogen van 120 pk. Het uitrustingsniveau lag voor die dagen op uitzonderlijk hoog niveau met schijfremmen rondom voorzien van ABS, automatische hoogteregeling, servostuurbekrachtiging (Diravi); elektrisch bediende ramen en verwarmde zijspiegels. Verder was er ook nog airconditioning, cruise control en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening.

 

Citroen CX Break

Citroën CX Break

 

Uiteindelijk werden er meer dan één miljoen exemplaren van de CX geproduceerd, voordat hij in 1989 werd opgevolgd door de Citroën XM. De CX bleef, ook als Break, nog tot 1991 leverbaar, om uiteindelijk te worden opgevolgd door de XM.

 

Du Pain du Vin la voiture - Citroen CX - ENG/ITA SUBS

Fraai portret door de mannen van Cinecars


Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant