MENU

Chrysler Newport

De Chrysler Newport was het goedkoopste model van de Amerikaans autoproducent tussen 1961 en 1981. De naam ‘Newport’ werd echter ook gebruikt om in modellenseries de hardtop variant aan te duiden. Chrysler gebruikte de naam Newport voor het eerst op een showauto uit 1940, waarvan er slechts vijf werden geproduceerd.

 

De eerste versie van het model, bekend als de Chrysler Newport Phaeton, werd geproduceerd in 1940 en 1941. Het was een phaeton met dubbele kap die de “Chrysler Spitfire” L-head achtcilinder lijnmotor met 143 PK en dubbele carburateurs onder de motorkap had liggen. Dit blok was gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met drie versnellingen. De Newport was gebaseerd op de Chrysler New Yorker en was een ontwerp van LeBaron / Briggs Manufacturing Company-ontwerper Ralph Roberts.

 

De Newport Phaeton diende als pace car voor de Indianapolis 500-race in 1941. Deze Pace Car, chassisnummer C7807503, was de enige die geen verborgen koplampen had en werd na de race persoonlijk eigendom van Walter P. Chrysler Jr.

 

chrysler lebaron newport uit 1941

Foto: Rex Gray

Chrysler Lebaron Newport uit 1941
Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant