MENU

BMW Z1

De BMW Z1 was een lust voor het oog, vooral op de Europese wegen, en werd gebouwd tussen 1987 en 1990. BMW’s eerste open tweezitter sinds de late jaren vijftig in de vorm van de 507, werd bedacht in 1986 door BMW Technik. Dit was de onderzoek- en ontwikkeltak van de autobouwer in München. Er was grote interesse uit de markt, maar de oplage was beperkt en levering begon pas in januari 1989.

 

BMW Z1

BMW Z1

 

De Z1 werd aangedreven door de kleine zescilinder uit de hedendaagse 325i sedan, gekoppeld aan een vijf-versnellingsbak. Dit blok leverde 170 PK en zorgde voor een topsnelheid van 220 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 in 9 seconden.

 

BMW Z1 motor

Zes cilinder van de BMW Z1

 

Daarnaast had de auto conventionele voorwielophanging en schroefveren. Een stalen innerlijke structuur vormde de basis voor gebonden, geschroefde glasvezel en polyurethaan panelen. De opvouwbare softtop zat opgeborgen achter de cockpit onder een harde cover. Het model had bijzondere automatische deuren die net als de ramen naar beneden schoven.

 

BMW Z1 interieur

Interieur van de BMW Z1

 

Vele andere innovaties en klassiek sportauto karakter werden verwerkt in de Z1, dit gaf de auto een vooruitstrevend imago maar een commercieel succes was het niet. In feite kostte elk verkocht exemplaar BMW geld.

 

BMW Z1 awesome doors in action on the move

Check de bijzondere deuren van de BMW Z1


Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant