MENU

Bentley S1

De Bentley S was een luxe auto die werd geproduceerd door Bentley Motors Limited vanaf 1954 tot 1959. Bentley (en Rolls – Royce) maakten een volledige redesign van hun standaard productie auto na de Tweede Wereldoorlog. Deze auto’s kregen eind 1959 een nieuwe V8-motor in de vorm van de S2 . In 1962 kreeg het model dubbele koplampen en een facelift wat resulteerde in de S3 die tot 1965 in productie bleef.

 

Bentley S Continental Mulliner 1955

Bentley S Continental Mulliner uit 1955

 

In 1955 wed besloten het bestaande Continental model te houden en er een nieuwe R versie naast te zetten met een body van geperst staal. Deuren , motorkap en kofferbakdeksel waren gemaakt van aluminium.

 

Bentley S1 1956

Bentley S1 uit 1956

 

Naast een nieuw design waren de belangrijkst verschillen ten opzichte van het eerdere model een langere wielbasis, zachtere vering, betere remmen, lichtere besturing en een 4,8 liter blok zoals in de Bentley Continental. Net als bij de voorgaande Mark VI en R soort Bentleys , was er bijna geen verschil tussen standaard Bentley en Rolls-Royce modellen ; deze Bentley S verschilde alleen in zijn radiatorrooster vorm en badges ten opzichte van de Rolls-Royce Silver Cloud I.

 

Bentley S1 Continental Mulliner dashboard

Dashboard van de Bentley S1 Continental Mulliner

 

Bentley S1 Continental

De Bentley S1 Continental was een sportievere versie van de S1 en kwam in 1955 op de markt. De Continental werd zonder body geleverd uit de fabriek en dus waren er externe carrosseriebouwers die de bodies leverden. De Continental kreeg een 4,9 liter zes-cilinder lijnmotor met een automatische versnellingsbak.

 

Bentley S1 Continental Mulliner

Bentley S1 Continental Mulliner

 


Bentley S1


Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant