MENU

Bentley R-type

De R-Type is de tweede reeks van de naoorlogse Bentley auto’s, ter vervanging van de Mark VI. het was eigenlijk een grotere versie van de Mk VI en wordt ook wel gezien als een tussenmodel tot de introductie van de S-serie modellen in 1955. Net als bij zijn voorganger, kwam het model met een standaard body, maar waren er ook coachbuilt versies leverbaar van bedrijven als HJ Mulliner & Co., Freestone, Webb, Park Ward, Harold Radford, en anderen. Dit werden er echter wel steeds minder.

 

bentley r-type

 

bentley r-type interieur

 

Behalve de radiator roosters en de carburateurs was er weinig verschil tussen de standaard Bentley R-Type en de Rolls-Royce Silver Dawn. De R-Type was echter wel populairder en er werden er ongeveer 2.500 van gebouwd tegenover slechts 760 Silver Dawn’s exemplaren van Rolls-Royce.

 

Tijdens de ontwikkeling werd het model aangeduid als de Bentley Mark VII, maar uiteindelijk werd het vernoemd naar het RT-chassis als de R Type. De voorkant van het sedan-model was identiek aan de Mark VI, maar de romp was groter. De cilinderinhoud was ongeveer 4½ liter, zoals gemonteerd op latere versies van de Mark VI.

 
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant