MENU

Aston Martin Bamford & Martin

De Bamford and Martin A3 is zonder twijfel een van de meest bijzondere Aston Martins en de oudste Aston die er nog bestaat met een exemplaar uit 1921. De A3 had een 11 PK sterke 1,5 liter motor maar wist toch een snelheid te halen van ruim 120 km/u.

 

bamford martin a3 1918

Foto: Tim Wallace

Bamford and Martin A3 uit 1918

 

Bamford en Martin Ltd werd opgericht in 1913 om een partnerschap tussen Lionel Martin en Robert Bamford te formaliseren. tot die tijd deden zijn aanpassingen aan Singer auto’s en verkochten deze ook vanuit hun werkplaats in Londen. Ze hadden besloten om zelf een auto te bouwen naar eigen ontwerp. In 1915 kwamen ze met de Coal Scuttle. Door de oorlog kwam de productie niet erg op gang.

 

Na de Coal Scuttle werden er drie prototypes gebouwd waaronder de Bunny, die niet meer bestaat, en de auto met chassisnummer A3, die de derde Aston Martin ooit gebouwd is en de oudste die nog bestaat. Het exemplaar is nu eigendom van de Aston Martin Heritage Trust (AMHT) en si volledig teruggebracht in de oorspronkelijke staat van 1921 aan de hand van oude foto’s.

 

bamford martin a3 1918

Foto: Tim Wallace

 

bamford martin a3 1918 details

Foto: Tim Wallace

 

bamford martin a3 1918 details

Foto: Tim Wallace
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant