Armstrong Siddeley Hurricane

De Hurricane was één van de auto’s waarmee Armstrong Siddeley na de Tweede Wereldoorlog de productie van modellen weer opstartte. Misschien was de Hurricane drophead coupé wel de meest elegante versie met een opvouwbare drie-positie kap, waardoor de auto te gebruiken was als Coupe-de-Ville of als een volledig geopende tourer.De versies van dit model kregen fraaie interieurs met hoge kwaliteit lederen bekleding en de beste kwaliteit vloerbedekking.

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Armstrong Siddeley volledig gewijd aan het produceren van oorlogsmaterieel, waarbij commercieel werk zelfs verboden was tot na de oorlog. Het was dan ook een verrassing toen het bedrijf kort na de oorlog in mei 1945 de eerste Britse autofabrikant was die de introductie van een geheel nieuw model aankondigde. De inkt van de getekende vrede was net droog en in december van dat jaar rolden de eerste 12 auto’s al de fabriek uit.

 

Armstrong Siddeley Hurricane drophead coupe 1952

Armstrong Siddeley Hurricane drophead coupé uit 1952

 

Krachtbron van de Typhoon was een zescilinder motor van 1.991 cc met 16 PK die een topsnelheid leverde van 110 km/u. Het model was verkrijgbaar als een tweedeurs vierzitter. Er werden er op jaarbasis zo’n 25 exemplaren gebouwd en in totaal rolden er 2606 exemplaren de fabriek uit.

 

Armstrong Siddeley Hurricane drophead coupe interieur 1952

Interieur van de Armstrong Siddeley Hurricane drophead coupé uit 1952

 Armstrong Siddeley modellen


Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant