AMC Matador

De Matador Coupé was een radicaal ontwerp van AMC dat werd gebouwd tussen 1971 en 1978. Met dit model brak AMC met de lijn van eerdere modellen. Helaas bleven de resultaten achter bij de verwachtingen. In twee race seizoenen werd er slechts vier keer gewonnen en de verkoop verliep niet heel goed.

 

AMC Matador

AMC Matador

 

De marketing afdeling van American Motors deed er alles aan om de nieuwe Matador als een nieuwe auto neer te zetten en meer was dan slechts een naamswijziging en facelift, maar in werkelijkheid was het de 1970 AMC Rebel gerestyled met een langere voorzijde en een nieuw interieur. Het model deelde een groot deel van het body design met de ambassador, die werd gebouwd op hetzelfde platform.

 

AMC Matador 1971 stationwagon

AMC Matador station wagon uit 1971.

 

De Matador station wagons hadden optioneel een derde bank achterin die met de rug naar voren stond waardoor de passagiers dus naar achteren keken. Daarnaast hadden alle wagons standaard een imperiaal en een dubbele achterklep die zowel naar beneden kon worden geopend voor een vlakke laadvloer, of open kon zwaaien als een gewone deur scharnierend aan de linkerkant.

 

De Matador kwam met een 6-cilinder lijnmotor of een V8-motor. Er werden 62629 Matador Coupés verkocht in 1974, een flinke stijging ten opzichte van de 7067 hard top modellen die verkocht werden in 1973. In totaal werden er bijna 100.000 stuks gebouwd.

 

AMC Matador dials

Mooie klokken.

 

AMC Matador

AMC Matador.

 

Commercial van de AMC Matador.
Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant