AMC Hornet

Het jaar 1970 was een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van de American Motors Corporation. Sinds de 1954 fusie tussen de Hudson en Nash bedrijven waardoor AMC ontstond, werden de autos’s verkocht onder de merknaam ‘Rambler’.

 

AMC Hornet

AMC Hornet.

 

Eind jaren zestig werd besloten om de aangetaste Rambler merknaam los te laten en met een nieuwe merknaam verder te gaan: AMC. In 1970 kwam de nieuwe AMC Hornet op de markt. Deze auto moest het zuinige imago van de Rambler samen pakken met luxe. Deze nieuwe Hornet werd ontworpen door ontwerper Dick Teague en was de basis van een hele nieuwe lijn. De Hornet werd gebouwd tot 1977.

 

AMC Hornet

AMC Hornet achterzijde.

 

De nieuwe Hornet sedan had een lange motorkap gecombineerd met een korte achterkant wat helemaal aansloot op de smaak van het publiek op dat moment. Deze opzet was in 1969 ook gebruikt voor de nieuwe Ford Maverick, die had bewezen immens populair te zijn. Het model zou rechtstreeks concurreren met de Maverick met een langere wielbasis, waardoor de auto meer binnenruimte dat zijn rivaal. Daarnaast was de Hornet met vele opties te bestellen. De auto is inmiddels een gewild verzamelobject geworden onder liefhebbers.

 

AMC Hornet interieur

AMC Hornet interieur uit 1974.

 
Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant