MENU

AMC Gremlin

De AMC Gremlin werd op 1 april 1970 als 1970-1/2 model gepresenteerd. Het was het resultaat van een fast track programma om de eerste moderne, VS gebouwde subcompact auto op de markt te brengen. AMC was de eerste en bleef zowel GM als Ford voor, aangezien noch de Chevrolet Vega , noch de Ford Pinto voor september 1970 uitkwamen. De AMC Gremlin was onder andere leverbaar met een dikke V8 motor.

 

AMC Gremlin

AMC Gremlin

 

Tegen 1970 was AMC een bedrijf geworden dat probeerde de heel crowd te pleasen in plaats van zich te concentreren op dat waar ze goed in waren en de vraag uit de markt goed in de gaten te houden zoals met succes gedaan was onder George Romney tijdens de late jaren vijftig en begin jaren zestig. AMC was de kleinste van de Amerikaanse autofabrikanten en kon zich het minste veroorloven op financieel vlak. Nieuwe modellen ontwikkelen kost nu eenmaal veel geld, zeker als je in elk segment aanwezig wilt zijn.

 

AMC Gremlin interieur

AMC Gremlin interieur

 

De nieuwe Hornet was misschien wel de belangrijkste auto in AMC ‘s line-up van de jaren zeventig. Deze Hornet zou de basis vormen voor een aantal AMC modellen door de jaren heen, met inbegrip van de Concord en de all wheel drive Eagle. En, binnen zes maanden na zijn eigen lancering, kwam er van de Hornet al een gecoupeerde nakomeling bekend als de Gremlin.

 

Richard Teague was in staat om veel van de kop-staart stijlkenmerken van de 1967 AMX / GT showauto met de meer alledaagse front-end hardware van de productie Hornet te combineren. Het resultaat van deze samenvoeging van schijnbaar ongelijksoortige elementen was in de ogen van veel mensen succesvol.

 

Gremlin X First DriveGarages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant