MENU

Alfa Romeo 6C 2300 Aerospider

Het prototype van moderne auto-ontwerpen en de eerste auto die was samengesteld en uitgevoerd als een sculpturaal geheel. De combinatie van een prachtige aërodynamische carrosserie en de motor achter de centrale bestuurder, op het meest geavanceerde chassis van zijn tijd maakt deze Alfa Romeo uniek in de geschiedenis van de auto. Deze speciale versie van de Alfa Romeo 6C 2300 was een geheim project van Vittorio Jano en de gebroeders Jankovits.

 

alfa romeo 6c 2300 aerospider

 

De Aerospider vertegenwoordigt:

  • De eerste supercar van het “moderne ” sportwagen ontwerp.
  • De eerste middenmotor auto met centrale zitpositie in de geschiedenis van de auto ontworpen om het zwaartepunt in het midden van de wagen houden.
  • 60 jaar voor de McLaren F1.

De Alfa Romeo 6C 2300 Aerodinamica Spider was de eerste auto die is ontworpen om met nieuw ontwikkelde principes van de aërodynamica een lage weerstand te bieden zowel extern als intern. Vloeiende lijnen met een laag body-profiel zorgen voor lage weerstand. Ook de steile korte grille en een lange aflopende staart droegen hier aan bij. Daarnaast was er de body met luchtinlaten in de zones van hoge luchtdruk, en met de uitlaten van warme lucht van de motor en de remmen in gebieden met lage druk.

 

alfa romeo 6c 2300 aerospider

 

Dit aerodynamische ontwerp was wetenschappelijk aerodynamische en ook nog mooi. Daarnaast werd het een voorloper van de later gebouwde high-speed recordauto’s van Mercedes en Auto Union en in sommige opzichten zelfs een voorloper van de moderne sportwagen: puur, eenvoudig en strak. De auto had de meest geavanceerde chassis van een vooroorlogse auto.

 

Alfa Romeo historic 6C 2300 Aerodinamica Spider Racing car at Goodwood 2010
Romeo historic 6C 2300 Aerodinamica Spider Racing at Goodwood Festival of Speed 2010.


Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant