MENU

Nu al de zomer in je bol met deze Opel Kadett

Maandag 23 november 2020 om 00:12 door Frank

Geen gewone cabrio, maar een Opel Kadett C Aero Baur cabrio. Dat is dan toch net weer wat anders en dit is een bijzonder exemplaar. Het is nummer 516 van in totaal 1332 gebouwde exemplaren met slechts 26.203 kilometers op de klok. Dat is best zuinig voor een bolide van ruim 42 jaar oud!

 

Opel Kadett C Aero Baur 1978

Opel Kadett C Aero Baur 1978

 

Halverwege de jaren zeventig kreeg het carrosseriebedrijf Baur uit Stuttgart de opdracht om een cabriolet-versie te bouwen voor de succesvolle Opel Kadett C. De Kadett is een van de grote succesnummers van Opel en daar kon best een bijzondere cabrio-versie bij. Het publiek dacht hier echter anders over en mede door zijn stevige prijs, twee keer de prijs van een sedan-versie, viel de verkoop behoorlijk tegen. dit maakt het model dan ook behoorlijk zeldzaam in vergelijking met de ruim 1,7 miljoen Kadett C modellen die de fabriek uitrolden.

 

Baur en BMW

Voordat Opel bij Baur aanklopte voor de Kadett C, was het bedrijf al actief in de carrosserie-ontwerpen. Ze produceerden zelfs al voor de Tweede Wereldoorlog maar dan vooral voor luxe merken als Mercedes-Benz, Horch en Maybach. Na de oorlog was er geen geld om compleet nieuwe auto’s te ontwerpen en produceren en door oude auto’s te voorzien van een nieuwe carrosserie, konden deze weer een hele tijd mee. Zo heeft Baur veel vooroorlogse DKW’s van een nieuw uiterlijk voorzien. Ook produceerde het bedrijf in kleine aantallen voor merken zoals Veritas en BMW en met het laatste merk werd een lange tijd samengewerkt.

 

Na de 700 kwam voor BMW de Neue Klasse. Ook nu produceerde Baur de cabriolet-versie in die klasse. In eerste instantie waren dit volledig open versies maar door het sportieve karakter dat BMW zich had verworven, werd ook met de cabrio sportief gereden, en daarvoor bleek de volledig open versie niet stijf genoeg. Om dit te verhelpen werd een soort Targa-beugel gebruikt. Hierbij was het harde middenpaneel uitneembaar en kon de achterruit worden neergeklapt. Deze constructie zou een bepalend beeld worden voor de later BMW Baur TC’s. De eerste BMW’s die zo door Baur werd gemaakt kwamen uit de 02-reeks. Baur zou zich ook bemoeien met onder andere de E30 en de Z1 en produceerde ook nog de 944 en de 968 cabriolets en de 959 voor Porsche.

 

BMW 3-serie Baur

Foto: Petrolicious.com

BMW 3-serie Baur

 

Opel Kadett C Aero Baur carrosserie

En toen was daar in de jaren zeventig dus Opel met de Kadett C. Baur bouwde de Kadett C Aero, weer met de typerende targa-beugel die ook was toegepast bij de BMW-modellen. Opel wilde hiermee het imago van de Opel Kadett wat verbeteren en presenteerde het model in maart 1976 op de Autosalon van Genève aan het grote publiek. Het targa-dak kon uitgenomen worden en aan de achterzijde kon het stoffen dak naar achteren geklapt worden, dat was best wat gedoe. Het model was leverbaar met verschillende motoren van 1,0, 1,2, 1,6, 1,9 en 2,0 liter waarvan het vermogen naar de achterwielen werd gebracht.

 

Dit model is een Opel Kadett C Aero 1.2S Baur cabriolet die zo te zien nog strak in de lak zit en op 13 inch ralley velgen staat. De 1.2 motor levert 60 PK en bedien je met een handbak met vier versnellingen. Gelukkig weegt dit model net geen 800 kilo, dus dan kom je nog wel een beetje vooruit. Als je het wel wat vindt, kun je met 18 duizend Euro onder je arm richting Kerkrade. O ja, die trekhaak mag er wel af natuurlijk!

 

Opel Kadett C Aero Baur profiel

 

targa-dak Opel Kadett C Aero Baur

 

interieur Opel Kadett C Aero Baur

Interieur Opel Kadett C Aero Baur 1978

 

klokken Opel Kadett C Aero Baur

klokken Opel Kadett C Aero Baur

 

1.2 liter motor Opel Kadett C Aero Baur

1.2 liter motor van de Opel Kadett C Aero Baur

 

blank

Baur Targa-dak


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's