MENU

Unieke Ferrari duikt op in Japan

Zaterdag 26 augustus 2017 om 22:40 door Frank

We blijven nog even bij het Italiaanse merk want deze unieke Ferrari 1969 Ferrari 365 GTB/4 Daytona Berlinetta Scaglietti is er eentje uit een serie van slechts 5 exemplaren en gaat onder de hamer. Er zijn natuurlijk wel meer 365 GTB/4 Daytona’s geproduceerd, iets meer dan 1200, maar slechts 5 kregen een aluminium koetswerk. De productie vond plaats tussen 1969 en 1973.

Gerelateerd model

Ferrari Daytona

365

Uiteraard waren de vijf lichtgewicht exemplaren bedoeld om mee te racen en dat deden ze niet onverdienstelijk want het vijftal domineerde de 24 uur van Daytona. Er werd slechts 1 exemplaar van aluminium ‘street legal’ gemaakt en dat is dus deze.

 

Voor verzamelaars is dit een zeer gewild exemplaar want hij is zondermeer uniek te noemen door zijn aluminium body en daarbij heeft hij ook nog eens echte race-historie. Bovendien heeft de laatste eigenaar de Ferrari vele jaren in bezit gehad, maar er nauwelijks mee gereden, zeker de laatste jaren niet.

 

Deze unieke Ferrari rolde in Juni 1969 de fabriek in Modena en werd voorzien van kunststof koplampen, elektrishe ramen en kreeg een fraaie Rosso Chiaro lak met een Nero lederen interieur. In September werd de auto gekocht door Luciano Conti, de oprichter en uitgever van Autosprint magazine. In September 1970 werd Guido Maran uit Verona de nieuwe eigenaar en hij verkocht de auto een maand later door aan Carlo Ferruzzi uit Ravenna.

 

Daytona emigreert naar Japan

In juli 1971 werd de Daytona geadopteerd door een Japanse dealer en een paar jaar later, in mei 1975, verkocht aan een nieuwe Japanse eigenaar. Er zouden nog een paar Japanse eigenaars volgen totdat deze in het bezit kwam van Makoto Takai, die de Italiaan zo’n veertig jaar opborg in een garage. Slechts een handjevol fanatieke verzamelaars wist nog van het bestaan van de Daytona af, maar ondanks biedingen bleeft hij in het bezit van Makoto Takai en bleef hij staan waar hij stond.

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

Veiling bij Sotheby’s

Deze bijzondere Italiaanse rode hengst wordt nu in zijn ‘barn find state’ geveild bij Sotheby’s op 9 september en is nog in verrassend goede conditie met zeer veel originele en in goede staat verkerende elementen. Op de klok staan slechts 36.390 kilometers. Nu maar hopen dat hij niet weer ergens in een slapende privécollectie verdwijnt, maar wordt aangekocht door iemand die er lekker mee gaat rijden. Prijskaartje wordt geschat tussen de 1,4 en 1,7 miljoen euro dus dat zal wel over de 2 miljoen gaan.


Ook interessant


Gerelateerde merken