MENU

Originele Bullitt Mustang herontdekt na meer dan 40 jaar

Woensdag 17 januari 2018 om 13:08 door Frank Schippers

Voor het eerst in meer dan vier decennia werd de originele Ford Mustang GT Fastback uit Bullitt (1968) getoond op de Autoshow van Detroit. Tien jaar geleden bracht Ford hulde aan de legendarische achtervolging in de film Bullitt uit 1968 met de lancering van een speciale Bullitt-versie van de vijfde generatie Mustang om het 40-jarig jubileum van de film te vieren. Ford deed hetzelfde met zijn voorganger, de vierde generatie Mustang, in 2001. En nu, om de 50ste verjaardag van de film te vieren, onthulde Ford wederom een Mustang Bullitt tijdens de Detroit Auto Show.

 

A Star Is Reborn: 50th Anniversary Ford Mustang Bullitt unveiled by Steve McQueen's granddaughter

 

Met de typische Dark Highland Green-lak, is het een passend eerbetoon aan de originele Bullitt Mustang, bestuurd door Steve McQueen. Naast de onthulling van de Bullitt Mustang uit 2018 bracht Ford zijn voorouder ook mee naar Detroit: de originele 1968 Ford Mustang GT Fastback die een belangrijke rol vertolkte in de film, geïntroduceerd door niemand minder dan Steve McQueen’s kleindochter Molly. Het blijkt dat de auto na meer dan 40 jaar is herontdekt. Twee Mustangs werden speciaal voor de film gebouwd. Een daarvan was de zwaar beschadigde “jump car”, de andere was de “hero car”, bestuurd door McQueen, de auto die werd getoond in Detroit.

 

De beroemde filmauto is nu door de Historic Vehicle Association (HVA) geïntroduceerd in het National Historic Vehicle Register als de 21e auto. Sean Kiernan uit Nashville, Tennessee is de huidige eigenaar. Zijn vader, Bob Kiernan, kocht de auto in 1974 voor ongeveer 6.000 dollar, en sindsdien is hij dus in het bezit van zijn familie. Ze vonden dit bijzondere exemplaar oorspronkelijk te koop aangeboden in het nummer Road and Track van oktober 1974 met een verkeerd gespelde naam: “1968 Bullett Mustang gereden door McQueen in de film. Documentatie aanwezig. Beste aanbod”.

 

 

 

 

Drie jaar na de aankoop probeerde Steve McQueen de auto bij Kiernan te kopen, maar dat ging niet door. Na het optreden in de film, diende het als enige auto voor de ouders van Sean Kiernan en werd er nooit iets aan veranderd. Ze reden er ongeveer 46.000 mijl mee en het was in 1981 toen de Bullitt voor de laatste keer op eigen kracht reed. “De herontdekking van de Bullitt Mustang is groot nieuws in de autowereld. Veel mensen beschouwen de achtervolgingsscène als een van de beste, zo niet de beste, achtervolgingsscènes aller tijden “, zei McKeel Hagerty, CEO van oldtimerverzekeraar Hagerty.” Het mysterie van waar deze Mustang de afgelopen 40 jaar gebleven is, draagt alleen maar bij aan zijn allure.

 

 

 

 

 

 

Er waren maar twee Mustangs gebruikt voor het filmen, en dit was degene die daadwerkelijk bestuurd werd door Steve McQueen, de ‘King of Cool’. Iedereen vermoedde dat deze Mustang voorgoed verdwenen was, en nu is hij weer gevonden in ongerestaureerde staat met de nog aanwezige aanpassingen die werden gemaakt voor het filmen en met het originele interieur, inclusief de stoelen waar McQueen zelf in zat. Dat is opmerkelijk. “Wat betreft de waarde, denkt Hagerty dat dit unieke exemplaar zo’n 4 miljoen dollar zou kunnen opleveren, wat ongeveer evenveel zou zijn als de iconische Batmobile en James Bond’s DB5.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's