MENU

Groepje jongeren vindt meer dan 1 oldtimer

Maandag 23 augustus 2021 om 00:56 door klassiekerweb

Een groep tieners in Rio Grande do Sul, Brazilië heeft onlangs een enorme vondst gedaan en het lijkt erop dat dit allemaal bij toeval gebeurde. De groep brak een oud gebouw binnen om een ​​oude auto te vinden die daar zou staan. Ze vonden echter niet 1 klassieker, maar een enorme verzameling klassieke auto’s die eruitzagen alsof ze tientallen jaren hadden stilgestaan.

 

barn find in brazilië

Foto: motor1.com

 

Van privémuseum naar stoffige bende

Volgens de website Motor1 waren de voertuigen eigendom van een verzamelaar die ze in een privémuseum bewaarde. Het museum bestond uit de auto’s, een technische bibliotheek, onderdelen voor de auto’s, een verzameling benzinepompen en een eigen nagebouwde coffeeshop. Dit privémuseum werd ooit bezocht door verzamelaars en vrienden van de eigenaar, maar uiteindelijk besloot hij de ruimte op slot te gooien.

 

De erfgenamen van de collectie waren een tweeling, de een wilde de collectie bij elkaar houden en de ander wilde alles verkopen. De tieners die de collectie ontdekten, legden hun ontdekking van de collectie vast en uploadden deze naar WhatsApp. Uiteindelijk kreeg de politie lucht van de collectie en nam zowel contact op met de ouders van de kinderen als met de eigenaren. Sinds de ontdekking hebben de eigenaren een aantal auto’s verplaatst en zelfs de Fiat 124 Sport Coupe gewassen, zodat deze te koop kon worden aangeboden.

 

Andere auto’s die werden ontdekt, waren een Citroën DS, Renault Dauphine, Austin A90 Atlantic coupé, Chrysler Airflow, Standard Vanguard, Ford Consul, Morris Oxford, en een Hudson Hornet. Je kunt de ontdekking zelf bekijken via onderstaande video want het opgesomde lijstje is maar een greep uit deze enorme collectie die qua leeftijd zit tussen 1920 en 1970.

 

De foto’s en het filmpje van de collectie kun je bekijken op de site van Motor1.com.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*