MENU

Enorme barn find collectie gevonden

Donderdag 27 december 2018 om 00:51 door Frank Schippers

Een paar jaar geleden was de vondst van de Baillon-collectie groot nieuws in klassiekerland. Veel liefhebbers vroegen zich toen af hoe het in vredensnaam zo kon zijn dat een collectie van die omvang en varieteit zo lang kon staan weg te kwijnen ergens op een landgoed in Frankrijk.

 

huge barn find in de VS

 

Tom Cotter van Hagerty’s Barn Find Hunter werd uitgenodigd in een complex midden in een bos, ergens op het platteland van Amerika (het is niet bekend wwar dit exact is) om een enormecollectie van meer dan 100 klassiekers te bekijken die in de loop der jaren door een familie is verzameld. Bij zijn aankomst staat hij behoorlijk met zijn mond vol tanden bij het zien van de schijnbaar eindeloze hoeveelheid auto’s die in grotendeels originele staat bewaard zijn gebleven uit het zicht van het grote publiek.

 

barn find van meer dan 100 auto's in de VS

 

En het is niet zo dat dit ook je alledaagse Amerikaanse klassiekers zijn. Naast de Plymouth Superbirds, Dodge Daytona’s, ’40’s Hudsons, Lincolns, big-block Chevys en Fords staan er ook Jaguars, Datsuns en zelfs een De Tomaso Pantera. En dat is nog maar het begin. Net wanneer je denkt dat je alles zo’n beetje gezien hebt, loopt de crew naar een ander gebouw vol met nog meer legendarische auto’s bedekt onder een dikke laag stof. Het is het enorme aantal auto’s dat deze vondst zo bijzonder maakt. Als je van barn finds houdt, is dit een must om te bekijken.

 

Part 1: Greatest barn find collection known to man | Barn Find Hunter - Ep. 46

 

Vraag is wat er nu gaat gebeuren met deze collectie. Blijft de boel bij elkaar, gaan er exemplaren gerestaureerd worden? Wordt er een museum opgezet? En wat is de waarde van het hele boeltje eigenlijk? Vragen, vragen, vragen….

 

Wie meer wil lezen over deze collectie, kan terecht op de site van Hagerty.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*