MENU

Elf ongebruikte BMW 5 modellen uit 1994 gevonden

Zaterdag 5 januari 2019 om 20:26 door Frank

Wat moeten we hier nu weer van denken? In het plaatsje Blagoevgrad in het zuidwesten van Bulgarije vindt iemand maar liefst 11 BMW 5 E34-modellen die nog amper kilometers op de klok hebben. Sterker nog: ze zijn niet eens op kenteken gezet.

Gerelateerde auto

BMW E34 M5

BMW 5-serie E34

Wie koopt er bijna 25 jaar geleden 11 BMW’s om die vervolgens onder een lakentje in een loods bij elkaar te zetten? En waarom staan ze daar vervolgens 25 jaar. En wie heeft ze gevonden en wat gaat er nu met deze bemmers gebeuren? Vragen, vragen, vragen. Gelukkig ook een paar antwoorden maar het blijft een apart verhaal in de categorie barnfinds. En aangezien deze 11 Duitse broertjes geveild gaan worden, natuurlijk ook de vraag: bieden of laten staan?

 

Als we op de verhalen afgaan die online de ronde gaan, dan had ene Bulgaars autoverhuurbedrijf deze bolides aangekocht, uiteraard met de intentie om ze te gaan verhuren. Om nog onbekende reden is dit echter nooit zover gekomen en heeft iemand destijds de opdracht gekregen om ze dan maar ergens in een stalling te parkeren. De reden om dit te doen moet toch wel een zware zijn geweest want zo’n investering wil je graag terugverdienen, desnoods door ze weer door te verkopen en zo de financiële schade te beperken.

 

barnfind E34 modellen BMW's gevonden in Bulgarije

 

barnfind E34 modellen BMW's gevonden in Bulgarije

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

E34 modellen BMW's gevonden in Bulgarije

 

De verzameling bestaat uit 525i’s en 520i’s waarvan er wel een paar behoorijk wat schade aan de koets hebben in de vorm van lakschade en deuken, maar goed, dat is wel te verhelpen. Het zijn 10 sedans en 1 touring. De vraag is wat bijna 25 jaar stilstaan heeft aangericht want deze loods ziet er nu niet uit als een winterslaapparadijs voor de gemiddelde auto. Vocht kan de nodige schade aanrichten en aan de andere kant zijn er ook allerlei onderdelen die juist kunnen uitdrogen zoals rubbers. De interieurs zien er, in tegenstelling tot de exterieurs, nog uitstekend uit en bij een aantal exemplaren zit zelfs het beschermplastic van de fabriek nog over de stoelen.

 

Voor de vinders kleeft er nog een klein ander nadeel aan deze bijzondere vondst: Ook volgens de Bulgaarse wetgeving kunnen deze bemmers niet meer op kenteken gezet worden omdat het auto’s met oudere Euro-normen zijn. Dat wordt dus hoogstwaarschijnlijk na de veiling exporteren naar een land waar je er nog wel iets mee kunt. Mocht je interesse hebben, de vinders denken erover om zo’n 15K per auto te vragen. Lijkt ons geen verkeerde prijs voor een 525i uit 1994 met 0 kilometers op de teller. Vraag is in dit geval echter wel hoe het gesteld is met alle electronica na 25 jaar in een tochtige loods te hebben gestaan en welke andere mankementen er aan het licht komen tijdens een inspectie.


Ook interessant


Gerelateerde merken