MENU

Amerikaan verkoopt kostbare oldtimer voor een schijntje

Donderdag 23 juni 2016 om 23:44 door Frank

De onfortuinlijke Amerikaan die via Craigslist voor 700 dollar ‘een vroege C1 Corvette’ aanbood, wist duidelijk niet wat hij deed. De man uit Tampa Bay, Florida wilde van de klassieker af en hoopte er op deze manier nog wat geld voor te beuren. Grote fout. Het bleek namelijk de super zeldzame nummer 1 Cunningham LeMans Corvette te zijn die miljoenen waard is.

 

3 cunningham corvette's

 

cunningham le mans corvette

 

De advertentietekst van onze Amerikaanse vriend luidde als volgt: “SERIAL # X53L on documented 1953 pre-production Corvette Frame. We believe this to be a 1953 Pontiac prototype that was to assume the name Longoria?”. Dit exemplaar Corvette bleek echter te zijn ontworpen door Zagato en geconstrueerd door Pininfarina voor GM aan het einde van het jaar 1952.

 

Het is duidelijk dat deze man had geen idee had hoe kostbaar zijn bezit was. De nummer 1 Cunningham Corvette is de meest gewilde Corvette ooit gebouwd, en is miljoenen dollars waard. De Cunningham Corvette, waarvan er drie werden gebouwd, is een 1960 modeljaar C1 omgebouwd tot raceauto’s door Briggs Cunningham. Alle drie de exemplaren raceten op Le Mans dat jaar, maar alleen nummer drie zou de eindstreep halen en zelfs winnen in zijn klasse. Hierna werden de auto’s weer omgebouwd tot straatauto’s en werden verkocht om vervolgens jaren van de radar te verdwijnen. Nummer 3 werd voor het eerst gevonden en gerestaureerd. Nummer 2 werd gevonden op een Californische autokerkhof, maar ook deze is gerestaureerd en nu te bewonderen in het Petersen Automotive Museum. Nummer 1 zou nu, volgens een Fox News rapport, ook zijn geïdentificeerd en is nu eigendom van een autohandelaar uit Indiana.

 

cunningham_found

 

cunningham_interieur

 

cunningham_motor

 

cunningham_voorzijde

 

Hoeveel de nieuwe eigenaar heeft neergeteld is niet bekend, wat wel duidelijk is, is dat de voorgenomen restauratie alleen al meer dan $500.000 gaat kosten en minstens een jaar zal duren. Mocht de eigenaar vervolgens besluiten om dit exemplaar te verkopen dan zal de opbrengst vermoedelijk ergens liggen tussen de $3.000.000 en $7.000.000, waarbij we een uitschieter naar boven niet uitsluiten gezien de prijzen die geboden worden op andere zeldzame klassiekers. Dus mocht je van plan zijn om dat oude beestje van je achteroom op Marktplaats te zetten, doe dan vooral niet je huiswerk want dan hebben wij meer van dit soort verhalen om te vertellen.

 

Overigens hebben wij nog wel een kleine kanttekening bij het rapport van Fox News over de identificatie van deze nummer 1 Cunningham Corvette. De foto’s uit de gloriejaren tonen duidelijk de drie exemplaren met dubbele koplampen. Het gevonden exemplaar heeft duidelijk enkele koplampen. Voor het ombouwen naar een street legal lijkt ons dit een vreemde en onnodige ingreep of er is iemand echt los gegaan? Wie het weet mag het zeggen.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's