Evenementen & tochten

Klassieker en oldtimer evenementen zijn er het hele jaar door. In de zomermaanden hebben de toertochten uiteraard de overhand, maar zijn er ook veel shows van oldtimers. In de koudere maanden staan veel oldtimers natuurlijk veilig opgeborgen. Er zijn echter wel de nodige events van clubs en een aantal grote evenementen die jaarlijks terugkeren.

Je hoeft je nooit een moment te vervelen met je klassieker of als liefhebber van klassiekers. Hieronder een overzicht van alle shows, tours en evenementen die er binnenkort worden georganiseerd. Mis je een tocht of evenement? Laat het ons weten, dan plaatsen we hem erbij.

 

Controleer altijd vooraf bij de organisatie of een evenement wel doorgaat. Er kan altijd een reden zijn, het weer bijvoorbeeld, dat een evenement niet doorgaat!

18
jun

Nationale oldtimer dag Lelystad

Zondag 18 juni 2017
Bataviahaven, Lelystad, NederlandBekijk op kaart »
oldtimerdag lelystad 2017

Mobiel erfgoed schetst een indrukwekkend beeld van vaderlandse ondernemingsgeest. Het is onlosmakelijk verbonden met ons land, haar geschiedenis en de Nederlandse identiteit. Nederland ontwikkelde zich in ruim een eeuw tot belangrijke schakel op het gebied van vervoer en mobiliteit. Of het nu ging om de productie van rijwielen, koetsen, motoren, vliegtuigontwerpen, schepen en automobielen, Nederland sprak en spreekt haar woordje mee. Namen als Spyker, Eijsink, Fokker, Kromhout, Fongers, DAF en Donkervoort spelen als onderdeel van ‘Dutch Design’ een belangrijke en innovatieve rol.

De autogeschiedenis heeft met de jaarlijkse Nationale Oldtimerdag in Lelystad een eendaagse rijdende museale invulling. Een dag waarbij automobielen uit vervlogen tijden zich laten zien, horen en ruiken. Een terugblik op de ‘techniek van toen’ en op de uiteenlopende ontwerpen van limousines, sedans, cabriolets, sportcars en open tourers. Een collectie van automobielen met een verhaal. De aantoonbare historie van een niet meer bestaand merk, de nostalgie rond de persoon die de auto als eerste aankocht, de geschiedenis van de auto tijdens markante gebeurtenissen en de kunst van de, soms beroemde, radiatorbeelden (mascottes). De Nationale Oldtimerdag in Lelystad biedt eigenaren, collectioneurs, verkopers en bezoekers een mogelijkheid om dat verleden en de ondernemingsgeest op dat terrein te tonen. Een dag om mee te beleven en om van te genieten.


18
jun

Daklozendag

Zondag 18 juni 2017
Wijdemeren, NederlandBekijk op kaart »
daklozendag hilversum wijdemeren

Op zondag 18 juni a.s. gaat in Hilversum/Wijdemeren de 7e editie van Daklozendag van start. Daklozendag is een rally voor dakloze auto’s en staat voor genieten van open rijden, een hapje en drankje en iets doen voor Stichting Leergeld Hilversum Wijdemeren. Niet uitsluitend voor oldtimers, maar wij dragen elk goed doel een warm hart toe.

Wat is Daklozendag?
Daklozendag is een rally/toertocht voor cabrio’s en klassiekers (zonder dak). De tocht start in Hilversum en de auto’s rijden vervolgens individueel een prachtige route door de Gooi en Vechtstreek, met uitdagende opdrachten en vragen voor onderweg. De deelnemers krijgen een geheel verzorgde dag met leuk gevulde goody bag, die wordt afgesloten met een barbecue bij Buiten in de Kuil in Lage Vuursche.
Aanmelden kan via www.daklozendag.nl

Stichting Leergeld Hilversum Wijdemeren
Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Ze staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Zij biedt deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.
We helpen kinderen en ouders in de gemeenten Hilversum en Wijdemeren (Nederhorst den Berg, Ankeveen, ‘s-Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht en Breukeleveen). http://www.leergeldhw.nl

Programma
12:00 uur optionele lunch
13:00 uur ontvangst deelnemers met koffie en gebak
13:30 uur start
15:00 uur theebreak
17:30 uur finsh en aanvang barbecue
19:30 uur prijsuitreiking
20:30 uur einde dag

Kosten
Kosten voor een geheel verzorgde dag € 90,- per persoon.
Wanneer u deelneemt aan de lunch wordt het inschrijfgeld € 105,- euro per persoon.
Van dit bedrag gaat € 25 euro per persoon naar Stichting Leergeld Hilversum Wijdemeren.


24
jun

Sharknose meeting 2017

Zaterdag 24 juni 2017
Midden Nederland Hallen, Thorbeckelaan, Barneveld, NederlandBekijk op kaart »
sharknose meeting 2017

De BMW Sharknose Meeting richt zich op de liefhebbers van de klassieke automobielen met de karakteristieke haaienneus, en ouder! Op 24 juni 2017 vindt dit evenement alweer voor de zevende keer plaats. In de afgelopen jaren is de Sharknose Meeting uitgegroeid tot één van de grootste evenementen voor klassieke BMW’s wereldwijd. In en rond de evenementenhal Cuijk in Katwijk (NB) komen gegarandeerd weer honderden klassieke BMW’s uit binnen- en buitenland bijeen en vind je er de grootste markt van gebruikte en nieuwe onderdelen van klassieke BMW’s in Nederland!

En er kan veel meer, bijvoorbeeld uitdeuken zonder spuiten, autotaxaties en airco vullen. Elk jaar zijn we ook weer in staat een aantal unieke BMW’s tentoon te stellen. Noteer de datum nu, meld je aan en mis ‘m niet!


25
jun

Haringrit 2017

Zondag 25 juni 2017
Vlaardingen, NederlandBekijk op kaart »

Op zaterdag 25 juni 2017 zal de legendarische Haringrit (sinds 1948) verreden worden in ons prachtige Hollandse landschap. De voorbereidingen voor de rit van dit jaar zijn al in volle gang en het beloofd ook dit jaar weer een spectaculaire rit te worden.

Net als voorgaande edities hoopt de organisatie weer op volop deelnamen zodat er naast een fantastische dag ook een mooi bedrag opgehaald wordt voor goede doelen. De opbrengst van de Haringrit zal in 2017 worden verdeeld over meerder goede doelen.


24
jun

Flywheel Festival 2017

Zaterdag 24 juni 2017 t/m zondag 25 juni 2017
Buckingham Road, Bicester, Oxfordshire, Verenigd KoninkrijkBekijk op kaart »

FLYWHEEL IS A SPECTACULAR FAMILY DAY OUT THAT COMBINES THE VERY BEST OF HERITAGE ACTION TO CREATE A WEEKEND OF NOSTALGIA AND EXCITEMENT.

SET AGAINST THE BACKDROP OF THE UK’S BEST PRESERVED SECOND WORLD WAR BOMBER STATION – BICESTER HERITAGE IN OXFORDSHIRE – FLYWHEEL IS A UNIQUE OPPORTUNITY TO GET UP CLOSE TO THE UK’S MOST IMPRESSIVE COLLECTION OF HISTORIC CARS, AIRCRAFT AND MILITARY MACHINERY IN ACTION.

Expect to see magnificent displays and flypasts from historic aircraft; thrilling demonstrations by historic road and racing cars; and dramatic military vehicle displays and re-enactors.

You can also see hundreds of classic cars and bikes on show and spend time enjoying the vintage shopping, traditional fun fair rides and period music performances. Or just sit back and relax and soak up the atmosphere of this unique venue.


29
jun

Goodwood Festival of Speed 2017

Donderdag 29 juni 2017 t/m zondag 2 juli 2017
Goodwood Motor Circuit, Chichester, Verenigd KoninkrijkBekijk op kaart »
goodwood festival of speed 2016

Het Festival of Speed, vaak kortweg Goodwood genoemd, duurt 3 dagen. En wat voor dagen! Er is ongelofelijk veel te doen. Er komt zoveel op je af. Simpelweg omdat er zoveel is. De dagprogramma’s geven je geen moment rust en je vergeet zo je lunch. En dat is iets goeds. Op Goodwood is het kippenvel- na kippenvelmoment. Nergens maar dan ook nergens ter wereld vind je meer live automotive action als tijdens dit Engelse autofestival. Al het bijzondere uit 125 jaar autohistorie raast voorbij of staat anders wel op een steenworp afstand van het Goodwood House geparkeerd. Dus boeken voor 2017, je krijgt er geen spijt van!


1
jul

Concours d’Elegance Apeldoorn

Zaterdag 1 juli 2017 t/m zondag 2 juli 2017
Paleis Het Loo, Koninklijk Park, Apeldoorn, NederlandBekijk op kaart »
Concours d’élégance Paleis Het Loo

Concours d’élégance Paleis Het Loo: het grootste klassiekerfeest van Nederland. De 13e editie van het Concours d’élégance Paleis Het Loo in Apeldoorn staat weer voor de deur. Het grootste klassiekerevenement in Nederland vindt plaats op 1/2 juli 2017.

De auto’s die deelnemen aan het Internationale concours staan wederom op hun prachtige podium op de Basse-court en de ganzevoet voor het Paleis. Het Nationale Concours staat midden op het gras en de deelnemers aan de sprint staan opgesteld op de stallen laan. Kortom alles wordt uit de kast getrokken om van de 13de editie een nog groter spektakel te maken dan het al is, met als centraal middelpunt “Paleis Het Loo”. Een mooier decor voor een feestje is niet te bedenken in Nederland.


19
aug

25e Oldtimerdag Ruinerwold

Zaterdag 19 augustus 2017
Ruinerwold, NederlandBekijk op kaart »

Op zaterdag 19 augustus 2017 staat het Drentse dorpje Ruinerwold voor de 25e keer weer helemaal vol met oldtimers. Het is allemaal begonnen in voorjaar 1993 toen vertegenwoordigers van de Stichting Historie en Motor Toerclub Stichting ’88 een goed aansprekend idee zochten voor de Open Monumenten dag. Hieruit werd de eerste Oldtimerdag geboren, een show van oude tractoren, auto’s en motoren met aansluitend een toerrit. De eerste Oldtimerdag werd gepland op 21 augustus 1993 in de pas gerestaureerde Dorpsstraat. Direct het eerste jaar waren er al 125 deelnemers. De commentaren in de kranten waren lovend in hun artikelen over deze dag. “Enorme belangstelling voor oldtimers in Ruinerwold”, “Onder een mager zonnetje reden de gepoetste en gerestaureerde voertuigen onder grote belangstelling door Ruinerwold”, “Grote Oldtimershow in Ruinerwold”. Kortom de eerste succesvolle Oldtimerdag was een feit. In de daarop volgende jaren ontstond een gestage groei tot meer dan 1100 deelnemers.

Ook de 2015 editie belooft weer een groots evenement te worden. Alle deelnemende voertuigen worden opgesteld in een afgezet parcours in de kern van Ruinerwold. De Oldtimerdag staat open voor oldtimer auto’s, tractoren, motoren, legervoertuigen, brommers, solexen, vrachtwagens, scooters, stationaire motoren, caravans en fietsen. Als leeftijdsgrens wordt 25 jaar aangehouden. Voor de deelnemers is er de mogelijk om deel te nemen aan een toertocht. Daarbij is er een speciale toertocht voor de tractoren uitgezet.


1
sep

Historic Grand Prix Zandvoort 2017

Vrijdag 1 september 2017 t/m zondag 3 september 2017
Circuit Park Zandvoort, Zandvoort, NederlandBekijk op kaart »

De datum is bekend! 1, 2 en 3 september 2017 staat Circuit Park Zandvoort in het teken van de zesde Historic Grand Prix Zandvoort. Het raceprogramma wordt een mix van populaire ‘oude bekenden’, zoals het FIA Masters Historische Formule 1-kampioenschap, maar ook aansprekende raceseries die volgend jaar voor het eerst hun opwachting maken. Het demoprogramma vervult traditioneel een hoofdrol en wordt nóg gevarieerder.


9
sep

Oldtimerdag de Bilt

Zaterdag 9 september 2017
Auto Dorpsstraat, C. de Haasweg, Bilthoven, De Bilt, NederlandBekijk op kaart »
oldtimerdag de bilt

Op zaterdag 9 september 2017 vindt de jaarlijkse Oldtimerdag op de Dorpsstraat in De Bilt plaats. In de ochtenduren vindt een toerrit plaats en ’s middags worden de oldtimers geshowd aan het publiek. Oldtimers moeten ouder dan 25 jaar zijn. De tocht is ongeveer 70 km. U kunt tijdens deze tocht genieten van de mooie plekken die Midden-Nederland te bieden heeft.

De Oldtimerdag vindt plaats op de karakteristieke Dorpsstraat. De Dorpsstraat is hiervoor afgesloten voor het doorgaande verkeer. Dit jaar zal ook Bus27 weer meerijden. Heeft u geen oldtimer, maar wilt u toch meerijden, koop dan een ticket voor Bus27. Uiteraard is er weer passende muzikale omlijsting. Dit jaar zal de Betuwse band The P.U.B. gedurende de dag diverse optredens verzorgen. Ook zijn er weer een aantal prijzen voor een mooie, bijzondere of originele oldtimer.

Het evenement valt onder de evenementenregeling voor oldtimers. Dit betekent dat oldtimers waarvan het kenteken geschorst is onder voorwaarden toch mogen meedoen aan een evenement.


10
sep

14e Oude Voertuigendag Wijchen

Zondag 10 september 2017
Kasteellaan 27, Wijchen, NederlandBekijk op kaart »
oude voertuigendag wychen

Op 10 september 2017 wordt in Wijchen de 13e Oude Voertuigendag gehouden. De Oude Voertuigendag is een oldtimerevenement voor auto’s, vrachtauto’s, motoren, en bromfietsen gemaakt vòòr 1981. Het evenement valt samen met de Open Monumentendag en tijdens de toertocht door de omgeving is het mogelijk onderweg ook een museum of iets dergelijks te bezoeken.

Het programma zal er ongeveer weer net zo uit zien als de voorgaande jaren. Tussen 10:00 en 11:00 uur ’s morgens worden de deelnemers verwacht, waarna men zich aanmeldt als men al van te voren had ingeschreven of waar men zich meldt om alsnog in te schrijven. Na het inschrijven en het bevestigen van de rallyschilden en eventueel eerst nog een kopje koffie gaat men op weg om de toeristische route te rijden. Dit is op individuele basis of in groepjes.

Alle deelnemers worden rond 14.00 uur weer verwacht in de Kasteeltuin. Om 15.00 uur start de jury met het bepalen van de prijswinnaars. Maximale lengte van de voertuigen om de kasteeltuin in te kunnen is 10 meter. Langere voertuigen staan bij terugkomst voor het kasteel in de Kasteellaan. Prijsuitreiking tegen 16.30 uur. Afhankelijk van vooral de (weer) situatie op dat moment.


16
sep

Cars & Frenz

Zaterdag 16 september 2017
Vlissingen Boulevard, Boulevard Bankert, Vlissingen, NederlandBekijk op kaart »
Cars & Frenz oldtimer tour Vlissingen

Ouderen tellen mee! Dé generatie die meegeholpen heeft aan de wederopbouw van Nederland en de basis heeft gelegd voor de huidige infrastructuur waar wij nu met z’n allen van profiteren met onze huidige ondernemingen en commerciële activiteiten. Zonder de inzet van deze mensen waren we nu niet waar we nu staan.

Cars & Frenz is opgericht om geld in te zamelen voor deze generatie. De uiteindelijke opbrengst van de tour komt ten goede aan de ‘Feeling Good Foundation’. Deze Foundation heeft als doel muzikale uitstapjes te organiseren voor eenzame ouderen. Bij alle activiteiten staat centraal dat de ouderen een plezierige en onbezorgde dag ervaren.

Het belooft weer een unieke Oldtimer Tour te worden. De volgende editie is voor maximaal 100 Pre war cars, minimaal 30 jaar oude , speciale en/of unieke auto’s vanuit Vlissingen door Zeeland en vervolgens weer terug naar Vlissingen.

Om de tour in stijl af te sluiten, wordt er ook een smakelijke en gezellige muzikale afsluiting georganiseerd met societyzanger Ger Vos. Dit jaar kunt u ook vrienden en relaties (extra) uitnodigen voor deze besloten afterparty

De tour is inclusief koffie en broodjes bij ontvangst, lunch en in de avond buffet / BBQ. Dus schrijf u in en doe mee aan dit unieke event!