Evenementen & tochten

Klassieker en oldtimer evenementen zijn er het hele jaar door. In de zomermaanden hebben de toertochten uiteraard de overhand, maar zijn er ook veel shows van oldtimers. In de koudere maanden staan veel oldtimers natuurlijk veilig opgeborgen. Er zijn echter wel de nodige events van clubs en een aantal grote evenementen die jaarlijks terugkeren.

Je hoeft je nooit een moment te vervelen met je klassieker of als liefhebber van klassiekers. Hieronder een overzicht van alle shows, tours en evenementen die er binnenkort worden georganiseerd. Mis je een tocht of evenement? Laat het ons weten, dan plaatsen we hem erbij.

 

Controleer altijd vooraf bij de organisatie of een evenement wel doorgaat. Er kan altijd een reden zijn, het weer bijvoorbeeld, dat een evenement niet doorgaat!

26
Aug

Oldtimerfestival Twijzelerheide

Saturday 26 August 2017
Wyldpaed Oast 2, Twijzelerheide, NederlandBekijk op kaart »

Negende Oldtimer Festival Twijzelerheide krijgt internationaal bezoek

Op zaterdag 26 augustus staat het dorp Twijzelerheide weer in het teken van het Oldtimer Festival. De negende editie mag rekenen op internationaal bezoek. Maar liefst 45 vooroorlogse Lagonda’s uit Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België en Nederland vereren het festival met een bezoek. Een uniek schouwspel, waarbij het publiek wordt getrakteerd op het neusje van de zalm.

Afgelopen jaar mocht de organisatie van het Oldtimer Festival in Twijzelerheide ruim negenduizend bezoekers ontvangen. Bijzonder aan de negende editie is het bezoek van de internationale Lagonda Club, die dit jaar haar continentale meeting in Friesland heeft. Op hun tocht van Veenklooster naar Earnewâld zullen de 45 vooroorlogse voertuigen het festivalterrein in Twijzelerheide aandoen.

Naast dit bijzondere internationale tintje kent de negende editie uiteraard ook een groot aantal vaste succesingrediënten. Ook dit jaar is het dagprogramma goed gevuld met muziek, een ambachtelijke markt, een oldtimer onderdelenmarkt, een toertocht voor brommerliefhebbers en uiteraard volop oldtimer auto’s, motoren, tractoren, vrachtwagen en brommers. Niet te vergeten de grasbaanraces, waar zo’n 200 coureurs aan de start zullen verschijnen.


1
Sep

Historic Grand Prix Zandvoort 2017

Friday 1 September 2017 t/m Sunday 3 September 2017
Circuit Park Zandvoort, Zandvoort, NederlandBekijk op kaart »

De datum is bekend! 1, 2 en 3 september 2017 staat Circuit Park Zandvoort in het teken van de zesde Historic Grand Prix Zandvoort. Het raceprogramma wordt een mix van populaire ‘oude bekenden’, zoals het FIA Masters Historische Formule 1-kampioenschap, maar ook aansprekende raceseries die volgend jaar voor het eerst hun opwachting maken. Het demoprogramma vervult traditioneel een hoofdrol en wordt nóg gevarieerder.


9
Sep

Oldtimerdag de Bilt

Saturday 9 September 2017
Auto Dorpsstraat, C. de Haasweg, Bilthoven, De Bilt, NederlandBekijk op kaart »
oldtimerdag de bilt

Op zaterdag 9 september 2017 vindt de jaarlijkse Oldtimerdag op de Dorpsstraat in De Bilt plaats. In de ochtenduren vindt een toerrit plaats en ’s middags worden de oldtimers geshowd aan het publiek. Oldtimers moeten ouder dan 25 jaar zijn. De tocht is ongeveer 70 km. U kunt tijdens deze tocht genieten van de mooie plekken die Midden-Nederland te bieden heeft.

De Oldtimerdag vindt plaats op de karakteristieke Dorpsstraat. De Dorpsstraat is hiervoor afgesloten voor het doorgaande verkeer. Dit jaar zal ook Bus27 weer meerijden. Heeft u geen oldtimer, maar wilt u toch meerijden, koop dan een ticket voor Bus27. Uiteraard is er weer passende muzikale omlijsting. Dit jaar zal de Betuwse band The P.U.B. gedurende de dag diverse optredens verzorgen. Ook zijn er weer een aantal prijzen voor een mooie, bijzondere of originele oldtimer.

Het evenement valt onder de evenementenregeling voor oldtimers. Dit betekent dat oldtimers waarvan het kenteken geschorst is onder voorwaarden toch mogen meedoen aan een evenement.


10
Sep

14e Oude Voertuigendag Wijchen

Sunday 10 September 2017
Kasteellaan 27, Wijchen, NederlandBekijk op kaart »
oude voertuigendag wychen

Op 10 september 2017 wordt in Wijchen de 13e Oude Voertuigendag gehouden. De Oude Voertuigendag is een oldtimerevenement voor auto’s, vrachtauto’s, motoren, en bromfietsen gemaakt vòòr 1981. Het evenement valt samen met de Open Monumentendag en tijdens de toertocht door de omgeving is het mogelijk onderweg ook een museum of iets dergelijks te bezoeken.

Het programma zal er ongeveer weer net zo uit zien als de voorgaande jaren. Tussen 10:00 en 11:00 uur ’s morgens worden de deelnemers verwacht, waarna men zich aanmeldt als men al van te voren had ingeschreven of waar men zich meldt om alsnog in te schrijven. Na het inschrijven en het bevestigen van de rallyschilden en eventueel eerst nog een kopje koffie gaat men op weg om de toeristische route te rijden. Dit is op individuele basis of in groepjes.

Alle deelnemers worden rond 14.00 uur weer verwacht in de Kasteeltuin. Om 15.00 uur start de jury met het bepalen van de prijswinnaars. Maximale lengte van de voertuigen om de kasteeltuin in te kunnen is 10 meter. Langere voertuigen staan bij terugkomst voor het kasteel in de Kasteellaan. Prijsuitreiking tegen 16.30 uur. Afhankelijk van vooral de (weer) situatie op dat moment.


16
Sep

Cars & Frenz

Saturday 16 September 2017
Vlissingen Boulevard, Boulevard Bankert, Vlissingen, NederlandBekijk op kaart »
Cars & Frenz oldtimer tour Vlissingen

Ouderen tellen mee! Dé generatie die meegeholpen heeft aan de wederopbouw van Nederland en de basis heeft gelegd voor de huidige infrastructuur waar wij nu met z’n allen van profiteren met onze huidige ondernemingen en commerciële activiteiten. Zonder de inzet van deze mensen waren we nu niet waar we nu staan.

Cars & Frenz is opgericht om geld in te zamelen voor deze generatie. De uiteindelijke opbrengst van de tour komt ten goede aan de ‘Feeling Good Foundation’. Deze Foundation heeft als doel muzikale uitstapjes te organiseren voor eenzame ouderen. Bij alle activiteiten staat centraal dat de ouderen een plezierige en onbezorgde dag ervaren.

Het belooft weer een unieke Oldtimer Tour te worden. De volgende editie is voor maximaal 100 Pre war cars, minimaal 30 jaar oude , speciale en/of unieke auto’s vanuit Vlissingen door Zeeland en vervolgens weer terug naar Vlissingen.

Om de tour in stijl af te sluiten, wordt er ook een smakelijke en gezellige muzikale afsluiting georganiseerd met societyzanger Ger Vos. Dit jaar kunt u ook vrienden en relaties (extra) uitnodigen voor deze besloten afterparty

De tour is inclusief koffie en broodjes bij ontvangst, lunch en in de avond buffet / BBQ. Dus schrijf u in en doe mee aan dit unieke event!


27
Sep

TafelTourTocht 2017

Wednesday 27 September 2017
Markt 72, Steenwijk, NederlandBekijk op kaart »
tafeltourtocht 2017 steenwijk

Op 17 september 2017 organiseert serviceclub Ronde Tafel 93 uit Steenwijk voor de derde keer op rij de TafelTourTocht Steenwijk! Editie 2017 zal een bijzondere TafelTourTocht wtafeltourtocht2016_117orden die geschikt is voor zowel de beginnende als de gevorderde rijder. De startplaats is dit jaar Steenwijk. Steenwijk is centraal gelegen in de gemeente Steenwijkerland, een gemeente vol natuurschoon en weidse uitzichten. Een perfect decor voor onze TafelTourTocht 2017!

Organisatie
De TafelTourTocht is plezier voor 2! Een equipe bestaat uit 2 personen die rijden in een bijzondere auto. Hoe bijzonder de auto is? Geef uw creativiteit de vrije loop, zolang de auto maar voldoet aan de eisen zoals beschreven in het reglement. De TafelTourTocht wordt professioneel uitgezet door onze vaste partner Business Rally Events. Op deze manier kunnen wij u een uitdagende TafelTourTocht en veel plezier garanderen.

Culinaire hoogstandjes!
Afhankelijk van het door u gekozen pakket zult u onderweg op diverse punten tijdens de roTafeltourtocht2015_128ute culinair in de watten worden gelegd. Zo maakt u een leuke dag compleet!

Het goede doel: Stichting DroomWens
Als serviceclub organiseert Tafelronde 93 Steenwijk de TafelTourTocht om geld op te halen voor het goede doel. De opbrengst van de TafelTourTocht 2017 gaat volledig naar de Stichting DroomWens.


30
Sep

Wheels in the West

Saturday 30 September 2017 t/m Sunday 1 October 2017
Italiëlaan 4, Hazerswoude-Dorp, NederlandBekijk op kaart »
Wheels in the West

Deze vintage & klassieker beurs is een initiatief van de Stichting Wheels. De unieke verkoop- en tentoonstellingsbeurs vindt plaats op 30 september en 1 oktober 2017 in het Plantariumgebouw te Hazerswoude/Boskoop. Het doel van Wheels in the West is: business doen, mensen plezier aan auto’s laten beleven én baten genereren ten behoeve van het slokdarm- en maagkanker fonds (SLMK fonds).

De beurs is een plek waar de handelaren en de liefhebbers van de klassieke auto elkaar kunnen ontmoeten. Op de beurs presenteren zo’n 150 standhouders hun mooiste exemplaren. Naast deze exclusieve auto’s vindt u er ook toebehoren, adviseurs, clubs en verschillende pleintjes waar u kunt genieten van een culinaire versnapering en een lekker drankje. Al met al reden genoeg voor een bezoekje aan dit veelzijdige evenement!

De tourrit op zondag 1 oktober 2017 start en finisht bij het klassieke auto evenement Wheels in the West. De eerste deelnemer start om 10.00 aan deze autotoer. Ruim 2 uur later en 72,5 km verder is deze equipe weer terug. Er is een speciaal gereserveerde parkeerplaats voor de deelnemende auto’s.

De kosten € 55,-. Dit is voor de route, 2x toegangskaarten voor de beurs en een parkeerplaats.